Leacurile babesti pentru o viata mai lunga

Cu ce se tratau stramosii nostri de reuseau sa ajunga la venerabila varsta de 90 de ani? Leacurile babesti, in unele cazuri, sunt recunoscute ca fiind remediul in cazul unor boli, chiar si de medici.

Tusea poate fi vindecata cu ajutorul ceaiului din ceapa. Pentru tusea productiva se recomanda infuzia din coji de nuca. Ceapa este un remediu excelent pentru insomnii. Se zdrobeste o bucata de ceapa si se tine in apropierea nasului câteva minute.
Tot pentru insomnii si stres utilizau baia cu ace de brad. Acele de brad erau fierte, dupa care lichidul era turnat in apa de spalat. Istoricul grec Tucidides descrie in textele sale efectele miraculoase pe care uleiul si vinul le au asupra infectiilor interne. Soldatii romani primeau zilnic o ratie de vin, pentru a evita infectiile interne din organism, potrivit efemeride.ro.

Rezervele de vin depaseau cu mult rezervele de apa dulce ale flotei spaniole. In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, soldatii italieni primeau o portie de vin rosu, care era considerat un remediu impotriva tifosului si dezinteriei.

Mierea este cel mai bun remediu impotriva bolilor de piele si a ranilor. Ea favorizeaza refacerea tesuturilor. Compresele cu cartofi rasi si gargara cu sare sau bicarbonat inlatura durerile din gât. Cartofii cruzi sunt un remediu si pentru durerile de cap. Se aplica pe frunte bucati de cartofi si in câteva minute durerea va disparea.

Fara sa mearga la saloane de infrumusetare bunicile noastre excelau prin frumusete si sanatatea tenului. Ele utilizau flori de musetel amestecate cu miere. Pasta se aplica pe fata. Pentru un par frumos se aplica o masca din albus de ou, bine batut.

Exista multe scrieri vechi care vorbesc despre remediul tratamentului cu argila. Argila amestecata cu apa de izvor era folosita in rezolvarea unor probleme ale pielii. Aceeasi pasta era aplicata pe zonele bolnave ale corpului, rinichi, ficat.

O lingurita de argila era un remediu pentru ulcer si boli de stomac. Administrata oral argila elimina toxinele din organism si parazitii. Migrenele erau indepartate cu ceaiul de busuioc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu