Vindeca ulcerul cu cartofi

Cartoful a fost adus în Europa de conchistadorii spanioli. Această legumă preţioasă a salvat multe vieţi în trecut, când lipsa alimentelor de bază era ceva comun în întreaga Europă.

Cartofii cruzi, sub formă de suc, constituie un veritabil pansament gastric, care inhibă producţia de sucuri digestive în exces. De asemenea, sucul de cartofi are o acţiune cicatrizantă asupra mucoasei stomacale şi regenerează flora bacteriană intestinală.

Cum îl puteți consuma

Cartoful rămâne interesant în privinţa aportului energetic, graţie disponibilităţii substanţelor sale nutritive, precum şi faptului că este foarte uşor digerabil. Alegeţi cartofi ce provin din culturi biologice, singurele care pot garanta virtuţile menţionate anterior.

Consumul regulat al acestei legume are capacitatea de a aduce în intestin bacterii fixatoare de azot, care ameliorează considerabil sinteza proteinelor. Pentru curele de regenerare gastrică, se utilizează sucul proaspăt.

Remedii

•    Cura cu suc proaspăt de tuberculi de cartofi este o metodă de tratament cu efect garantat în combaterea ulcerului. Extrageti sucul din legume sănătoase, folosind storcătorul electric si beti zilnic câte o jumătate de pahar, în două prize. Insomniile si durerile migrenoase răspund la acest tratament.

•    Pentru ameliorarea durerilor provocate de sciatică şi reumatism folositi cataplasmele cu pastă de cartofi. Fierbeți 100 g tuberculi cojiti si tăiati mărunt în o jumătate de litru de apă, până cînd devin o pastă. Întindeti piureul astfel obtinut pe un pansament si aplicaţi-l cald pe locul afectat.

Compozitie (la 100 grame)

Energie (kcal)    32,0
Apă (g)    89,0
Proteine (g)    1,0
Glucide disponibile (g)    8,0
Fibre alimentare (g)    1,0
Lipide (g)    0,4
AG polinesaturati (g)
Sodiu (mg)    6,0
Potasiu (mg)    160,0
Magneziu (mg)    12,0
Fosfor (mg)    21,0
Calciu (mg)    30,0
Caroten (mcg)    2,0
Vitamina C (mg)    80,0
Vitamina E (mg)    0,5
Vitamina B1 (mg)    0,05
Vitamina 82 (mg)    0,04
Vitamina B3 (mg)    0,2
Vitamina B5 (mg)    0,23
Vitamina B6 (mg)    0,11
Vitamina B9 (mcg)    21,0
Fier (mg)    0,4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu