Alimente pentru bolile de inima si curatarea arterelor

Acestea sunt cele mai eficiente 11 alimente pentru curatarea arterelor si prevenirea bolilor grave:
Ovaz
Principalul ingredient al ovazului, fibrele solubile, se leaga de colesterol si nu il lasa sa se depuna. Cercetarile arata ca daca vrei sa reduci nivelul de colesterol cu ​​aproape 20%, trebuie doar sa consumi zilnic 1,5-2 cesti de orez fiert.

Suc de merisoare

Bea 3 pahare din acest suc in fiecare saptamana si iti vei curata cu succes arterele. Acest suc creste capacitatea celulei de a absorbi grasimile si de a produce energie din ele, in loc sa le depoziteze. In felul acesta, sucul de merisoare pastreaza grasimea departe de artere.

Rodii

Rodiile sunt o sursa de antioxidanti puternici care va pot ajuta in lupta impotriva aterosclerozei, putand chiar inversa aceasta boala.

Ulei de masline

Studiile au aratat ca uleiul de masline este fantastic in prevenirea depunerii colesterolului in artere.

Usturoi

Usturoiul a fost folosit inca din antichitate pentru a trata diferite boli si pentru a preveni diverse boli. Initial, a fost utilizat ca tratament pentru scaderea tensiunii arteriale si boli de inima, dar studiile au aratat, de asemenea, ca este eficient in prevenirea placii de aterom.

Rosii

Cercetatorii coreeni au descoperit ca un anumit compus din tomate ajuta la prevenirea aterosclerozei. Este vorba de licopen si, mai mult decat atat, femeile cu un nivel ridicat de licopen in sange au un risc mai mic de ateroscleroza.

Spanac

Spanacul este bogat in acid folic si potasiu si ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale. El impiedica depunerea colesterolului si previne atacul de cord.

Kiwi si pepene galben

Puteti ajuta la desfundarea arterelor prin consumarea unei cesti de pepene galben sau a unui kiwi in fiecare zi. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de antioxidanti, precum si proprietatii lor de a reduce colesterolul LDL.

Struguri

Flavonoidele, resveratrolul si quercetina sunt ingredientele cele mai utile din struguri. Ele previn oxidarea colesterolului rau, care duce la formarea placii pe peretii arteriali. Strugurii reduc riscul de a dezvolta cheagurile de sange.

Peste

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Southampton, pestele, mai ales somonul si tonul sunt o sursa foarte buna de omega 3, care impiedica depunerea grasimilor in artere. Acizii grasi omega 3 previn oxidarea colesterolului si formarea de cheaguri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu