Cum previi caderile de calciu

Modul în care te hrăneşti este foarte important în prevenirea căderilor de calciu, odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, un adult de 30 de ani are nevoie de o cantitate de calciu de circa 800 mg pe zi, iar unul de 65 de ani, de 1.500 mg.

În jurul vârstei de 30 de ani se asimilează cele mai mari cantităţi de calciu, iar acest lucru ajută la întărirea oaselor. Pentru a favoriza însă absorbţia calciului, e necesar să faceţi sport şi să mâncaţi sănătos.Modul în care te hrăneşti este foarte important în prevenirea căderilor de calciu, odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, un adult de 30 de ani are nevoie de o cantitate de calciu de circa 800 mg pe zi, iar unul de 65 de ani, de 1.500 mg.

Iată câteva sfaturi:

• Practicaţi mersul pe jos, pe bicicletă, dansul sau urcatul scărilor, pentru că mişcarea stimulează producţia de estrogen. Dacă aveţi însă osteoporoză, nu efectuaţi exerciţii care pot creşte riscul de fractură şi care suprasolicită coloana vertebrală, cum sunt: săriturile cu coarda, joggingul, gimnastica aerobică.

Expuneţi-vă cu moderaţie la soare. Acesta este un alt factor care ajută organismul în asimilarea calciului, pentru că favorizează producerea vitaminei D la nivelul pielii.

• Consumaţi lapte, brânză şi iaurt cu indice de grăsime mic, deoarece lactatele conţin calciu şi întăresc oasele.

• Includeţi în alimentaţie produse vegetale bogate în calciu, precum cerealele integrale, seminţele de susan şi de floarea- soarelui, dar şi legumele cu frunze de culoare verde.

• Consumul de smochine şi de sâmburi de migdale poate fi de ajutor în cazurile de carenţe de calciu. Se recomandă circa o mână de fructe pe zi.

• Mâncaţi alge de mare, somon şi sardele atunci când aveţi o lipsă acută de calciu.

• Feriţi-vă de alcool, cafea şi ţigări, pentru că sunt foarte nocive! Puteţi bea o bere fără alcool, care e bogată în hamei şi în cantităţi importante de estrogen vegetal, având un conţinut important de calciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu