Supa crema de morcovi si ghimbir alunga toate bolile

Supa crema de morcovi si ghimbir alunga toate bolile

Toamna este sezonul in care racelile incep sa isi faca de cap si virusii incep sa circule in voie prin scoli, gradinite, la locul de munca, in mijloacele de transport si prin casele prietenilor. Cum tii raceala la distanta si iti intaresti imunitatea? Simplu, schimbandu-ti stilul alimentar cu unul mai sanatos.

Oare mai trebuie spus ca ghimbirul, usturoiul si lamaia sunt cele mai bune remedii pentru raceala si probleme de digestie?


Supa crema de morcovi cu ghimbir, usturoi si lamaie

Ingrediente:
- 8 morcovi;
- o jumatate de ceapa;
- o lingurita de ghimbir proaspat tocat marunt;
- o jumatate de lingurita de usturoi pisat;
- 2 rosii curatate de coaja si tocate cubulete;
- o lingurita de coaja rasa de lamaie;
- 2 linguri de suc de lamaie;
- 2 linguri de smantana;
- sare dupa gust;
- patrunjel.

Mod de preparare:

Pune intr-o oala la fiert morcovii, ceapa, rosiile si putina sare. Dupa ce s-au fiert, adauga usturoiul si ghimbirul si mai lasa-le pe foc cateva minute. Opreste focul, adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, dupa care amesteca bine cu blenderul pana supa se transforma in crema.

Orneaza cu patrunjel si serveste cu putina smantana pe deasupra. Daca nu iti place smantana, poti orna supa cu cateva picaturi de ulei de masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu