Remediu naturist pentru gripa si alte infectii respiratorii

Sezonul rece inseamna si episoade de raceligripa sau de alte infectii respiratorii si pentru multi drumurile spre farmacie se inmultesc. Pentru cei care prefera solutiile naturale, iata un remediu puternic, cu proprietati antibiotice, usor de preparat:

Ingrediente
un catel usturoi
2 linguri de miere
o lingura de pudra de ghimbir
o jumatate de lingura de ardei iute macinat
o jumatate de lingura de scortisoara
100 ml de suc de lamaie

Mod de preparare
Se toarna sucul de lamaie intr-un bol, se adauga catelul de usturoi maruntit foarte bine, pudra de ghimbir, ardeiul iute macinat si scortisoara. Se amesteca toate foarte bine, iar mierea se adauga la final. Preparatul astfel obtinut se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 3 ore, dupa care se pastreaza intr-un recipient acoperit, la frigider.

Mod de administrare
Pentru mentinerea unei stari generale bune si pentru preventie, se ia din acest amestec cate o lingura in fiecare dimineata, iar pentru combaterea racelilor sau a simptomelor gripei, se poate lua chiar si de trei ori pe zi.

Toate ingredientele folosite pentru acest sirop au printre proprietati stimularea imunitatii, asadar mixul dintre usturoi (cunoscut inca din vechime pentru calitatile sale antibiotice), ghimbir (un puternic regenerant si antioxidant), dar si celelalte ingrediente poate fi folosit cu succes pentru a preveni infectiile respiratorii specifice sezonului rece.

Mierea, in special mierea cruda (care isi pastreaza integral calitatile) are o influenta excelenta asupra sanatatii fizice, dar si psihice. Astfel, ea stimuleaza regenerarea celulara, mentinand tineretea, dar este si unul dintre cei mai buni sustinatori ai imunitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu