Persoanele stresate mananca alimente nesanatoase

Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Zurich (Elveția) arată că stresul perturbă funcționarea anumitor regiuni ale creierului, motiv pentru care favorizează consumul de alimente nesănătoase, transmite passionsante.be, citat de Agerpres.
Oamenii se confruntă zilnic cu situații care produc stres ușor sau moderat, doar unii reuşind să gestioneze bine aceste episoade.
Episoadele de stres repetate pot avea repercusiuni mai ales în plan alimentar.
Cercetătorii elvețieni au efectuat o serie de experimente, ei declanşând iniţial stres la o parte din participanții la studiu.
Aceştia au propus ulterior tuturor (persoane stresate și nestresate) să aleagă dintr-o selecție de alimente mai mult sau mai puțin sănătoase. Concluzia testelor a fost că stresul face ca oamenii să prefere cele mai apetisante şi nesănătoase alimente.
De asemenea, stresul perturbă regiunea asociată cu gestionarea emoțiilor și cea implicată în motivație. Mai exact, stresul acut duce la pierderea momentană a controlului.
Cercetătorii urmează să studieze felul în care gestionarea stresului (prin tehnici de relaxare, activitate fizică, susținere afectivă) poate contribui la un control mai bun al acestor situații.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu