Gargara cu apa sarata alunga durerea in gat si respiratia neplacuta

Efectele benefice ale gargarei cu apa sarata au fost dovedite intr-un studiu publicat in American Journal of Preventive Medicine. Cercetatorii au recrutat 400 de voluntari sanatosi, pe care i-au monitorizat 60 de zile pe parcursul sezonului rece. Jumatate dintre participanti obisnuiau sa faca gargara cu apa sarata de trei ori pe zi. In cazul acestora, s-a constatat reducerea cu 40% a infectiilor respiratorii in raport cu grupul de control. In Japonia, gargara cu apa sarata este considerata o metoda eficienta pentru protejarea sanatatii. Un studiu din 2005 a constatat ca, in anotimpul rece, acest obicei ajuta la prevenirea infectiilor respiratorii.

Tuse. Apa sarata elimina excesul de mucus din tesuturile inflamate de la nivelul gatului, ceea ce calmeaza tusea, declara dr. Philip T. Hagen, citat de New York Times. Gargara cu apa sarata permite dizolvarea mucusului. In acest scop, se recomanda urmatoarea solutie: dizolvati un sfert sau o jumatate de lingurita de sare in 230 de apa calda.

Dureri in gat. Apa sarata ajuta la neutralizarea acizilor din gat, restabilind un pH neutru, fapt care reduce inflamatia si durerea. Pentru a beneficia de acest efect, trebuie sa amestecati un sfert de lingurita de sare intr-o cana cu apa si sa faceti gargara de trei ori pe zi.

Dureri de dinti. Sarea este inamicul virusurilor si bacteriilor, inclusiv a celor care determina durerile de dinti. Pentru a le calma, luati o jumatate de litru de apa in care dizolvati o lingurita de sare si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Amestecati bine si faceti gargara.

Respiratia neplacuta. Fiind un dezinfectant natural, sarea vine de hac si microbilor care genereaza mirosul neplacut al gurii. Dizolvati un sfert de lingurita de sare si cateva picaturi de ulei esential de menta in 60 de mililitri de apa. Faceti gargara cu aceasta solutie si veti reusi sa aveti o respiratie proaspata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu