Ghimbirul, scortisoara si cuisoarele reprezinta o combinatie clasica in gastronomie, insa beneficiile acestei combinatii fabuloase merg mult mai departe de placerea gustului.
Iata doar cateva dintre beneficiile acestei combinatii miraculoase:
- sustine sanatatea sistemului imunitar si previne racelile si gripele;
- ajuta digestia si stimuleaza absorbtia nutrientilor;
- calmeaza crampele abdominale;
- combate inflamatiile;
- accelereaza metabolismul si este eficient in curele de slabire;
- reduce nivelul de „colesterol rau” (LDL) si previne bolile
cardiovasculare; scortisoara are proprietati antiinflamatorii, ajuta la
curatarea si desfundarea vaselor de sange, fluidifica sangele si previne
formarea cheagurilor.
- eugenolul din cuisoare functioneaza de asemenea ca o substanta
antiinflamatoare care poate reduce simptomele bolilor inflamatorii cu
pana la 15-30 %. Cuisoarele contin de asemenea o varietate de
flavonoide, inclusiv kaempferol si rhamnetin, care contribuie reducerea
inflamatiilor.
- calmeaza durerile asociate cu artritele;
- are proprietati antioxidante;
- reduce nivelul glicemiei si este recomandat pacientilor cu diabet;
- sustine eliminarea toxinelor din organism;
- calmeaza si imbunatateste capacitatea de concentrare;
- cuisoarele sunt un bun antiseptic, antibacterian, antiinflamator,
calmant si anticoagulant. au efecte bune impotriva infectiilor,
inflamatiilor si formarea de cheaguri de sange.
- Poate fi consumat inclusiv pentru ameliorarea problemelor digestive, cum este balonarea, flatulenta sau colita de putrefactie.
- are proprietati antivirale si calmeaza simptomele racelilor si gripelor - dureri in gat, congestie nazala.
Ceai rapid de ghimbir cu scortisoara si cuisoare pentru slabire
Amestecul de ghimbir, cuisoare si scortisoara accelereaza
metabolismul, stimuleaza arderea grasimilor, elimina toxinele din
organism si grabeste, astfel, procesul de slabire.Cuisoarele contin o
varietate de fitnutrienti, fibre alimentare, calciu, magneziu, mangan,
acizi grasi Omega-3, vitamina K, fibre alimentare si vitamina C.
Prepara un ceai rapid - dureaza 3-5 minute - dintr-o lingurita de
praf de scortisoara (poti folosi si batoane, insa e nevoie sa le lasi
mai mult la fiert), 7-8 cuisoare, si o lingurita de praf de ghimbir. Bea
o cana de ceai dimineata, pe stomacul gol, si una seara, inainte de
culcare. Continua cura pentru cel putin doua saptamani.
Ceai de ghimbir cu scortisoara si cuisoare pentru detoxifiere si imunizare
Ia-ti un pic de timp sa prepari un ceai ceva mai elaborat, pentru a
profita la maxim de toate substantele active benefice din cele trei
ingrediente. Curata o bucata de ghimbir de aproximativ 5 cm in lungime,
tai-o in feliute si pune-o intr-o cratita. Adauga 2-3 batoane de
scortisoara,jumatate de lingura de cuiaoare proaspat maruntite si un
litru de apa si lasa-le la fiert la foc foarte mic pentru aproximativ 40
de minute*. Strecoara si consuma ceaiul fierbinte sau rece, 2-3 cani pe
zi.
*Pentru a grabi procesul de eliberare a substantelor active, da
ghimbirul pe razatoare si rupe batonul de scortisoara in bucatele cat
mai mici. In felul acesta poti micsora timpul de fierbere la jumatate.
Ceaiul de ghimbir, scortisoara si cuisoare are un gust intens, usor
dulceag datorita scortisoarei si usor intepator datorita ghimbirului.
Daca nu il consumi ca parte a unei cure de slabire, poti adauga o
lingura de miere pentru un gust mai placut. Altfel, il poti imbunatati
cu zeama si/sau coaja de lamaie sau de portocala. Cumpara cuisoarele
intregi, deoarece acestea au aroma mai puternica decat cele gata
macinate. Pentru a vedea daca sunt proaspete, strange-le intre degete si
asigura-te ca se elimina putin ulei.
Zdrobeste cuisoarele chiar inainte de a le folosi, cu ajutorul unui
mojar cu pistil sau intr-o rasnita de condimente. Este bine sa le
macini in bucatele mici, nu sub forma de pudra, pentru a permite
strecurarea lor cand prepari ceaiul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu