Uleiul de argan este folosit in cosmetica pentru imbatranirea tenului

Pentru ca uleiul de argan a devenit extrem de atractiv si pentru industria farmacetutica, padurea de argan a inceput sa fie supraexploatata. La sfarsitul anilor `90, reprezentantii UNESCO au clasificat arborele de argan ca facand parte din patrimoniul mondial si astfel a devenit padurea o rezervatie a biosferei.    
Beneficiile uleiului de argan sunt numeroase in cosmetica. Hraneste parul uscat, ii da stralucire si il protejeaza impotriva razelor de soare. Tocoferolul, un antioxidant pe care il are fructul de argan intarzie imbatranirea tenului si aparitia ridurilor. Mai mult, dupa un tratament cu ulei de argan, tenul va fi mai neted si mai luminos.   

Exista studii care arata ca uleiul de argan are concentratie importanta de vitamina E. Contine Omega 3, Omega 6 si Omega 9, la fel ca uleiul de masline, insa este mai bogat in varietati de vitamina E, antioxidanti care elimina radicalii liberi si neutralizeaza procesul de oxidare al celulelor. 

Uleiul de argan este folosit in principal in industria frumusetii, are efect antiinflamator, hidrateaza pielea si parul si e un excelent energizant. S-a constatat faptul ca poate grabi procesul de vindecare al tesuturilor. De exemplu, poate ajuta in cazurile de varsat de vant, arsuri ale pielii sau zgaraieturi.    

Uleiul de argan mai poate fi folosit in tratarea unor afectiuni ale pielii precum eczemele, psoriazisul, varicela sau acneea. Aplicat imediat dupa dus, uleiul de argan are rol de a hidrata pielea. Previne uscarea si craparea mainilor si creste rezistenta si sanatatea unghiilor.      

Nu este foarte popular in bucatarie, insa poate fi pus la salate sau la mancaruri gatite precum supe sau cele pe baza de peste sau cartofi. Da un miros usor de nuca. Deocamdata nu exista contraindicatii. Potrivit studiilor, singura precautie ar fi sa nu-l aplicati daca aveti rani sau pielea este foarte iritata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu