Top alimente care lupta cu bolile

Top alimente care lupta cu bolile

Corpul nostru are un mecanism de protectie uimitor numit sistemul imunitar. Acesta este conceput pentru a ne apara impotriva milioanelor de microbi, virusuri, bacterii, paraziti care vor sa ne invadeze organismul. O buna parte din sistemul imunitar este localizat la nivel intestinal, de aceea este foarte important ceea ce mananci. Iata cateva alimente care stimuleaza sistemul imunitar si lupta cu bolile:

Grapefruit rosu sau roz
Grapefruitul este o sursa excelenta de vitamina C, ceea ce face din acesta un imunostimulator esential. Soiurile rosii si roz sunt alegeri bune mai ales pentru ca au in compozitie bioflavonoide.

Ulei de cocos
Uleiul de cocos contine trigliceride cu lant mediu care combat virusurile, ciupercile, bacteriile si unii paraziti, mai ales odata ce au fost digerate. De asemenea, ele stimuleaza nivelul de energie si reduc inflamatia.

Ananas
Este plin de nutrienti care stimuleaza productia granulocitelor, cele care alcatuiesc celulele albe din sange. Celulele albe din sange sunt prima linie a corpului tau de aparare impotriva microorganismelor patogene.

Conopida
Conopida, broccoli si varza de Bruxelles sunt toate legume crucifere, ceea ce inseamna ca sunt nu numai bogate in vitamine antioxidante, care dau un impuls sistemului imunitar, dar ele contin, de asemenea, colina, un nutrient esential pentru un organism sanatos.

Morcovi
Sunt o excelenta sursa de betacaroten, ceea ce le confera culoarea portocalie stralucitoare. Corpul tau transforma betacarotenul in vitamina A, un nutrient important pentru functionarea sistemului imunitar.

Spanac
Legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, bogate in vitamina A, dar si zinc, ambii nutrienti cu rol in stimularea imunitatii.

Ciuperci
Contin betaglucani, fibre care stimuleaza sistemul imunitar si seleniu pentru a creste productia si activitatea celulelor albe din sange.

Usturoi
Contine alicina, care lupta impotriva infectiilor bacteriene si a cancerului. Usturoiul are, de asemenea, efecte benefice asupra sistemului circulator, iar orice impuls pentru sistemul circulator imbunatateste imunitatea si multe alte aspecte ale sanatatii.

Ardei
Sunt o alta sursa excelenta de vitamina C, si, de asemenea, capsaicina. Capsaicina imbunatateste circulatia, reduce durerea si inflamatia, subtiaza mucusul si actioneaza ca un antioxidant. Acesta a fost legata de reducerea cresterii unor forme de cancer de asemenea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu