Germeni de legume si cereale, proprietati

Germeni de legume si cereale, proprietati

Supermarket-urile au la raioanele de salate si mai multe sortimente de germeni de legume. Daca vreti sa va intariti organimsul in aceasta perioada puteti pune in salate si gemerni de grau, germeni de broccoli, germeni de ceapa sau germeni de ridiche. Germenii de legume aduc numeroase beneficii pentru organism.    

Proprietatile germenilor de broccoli. 

Acestia au un continut foarte mare calciu si ajuta la intarirea oaselor, de exemplu. Germenii de broccoli sunt buni pentru contin enzime, minerale, vitamine si nutrienti importanti pentru organism. Germenii de broccoli sunt buni si pentru purificarea sangelui, ajuta la imbunatatirea circulatiei si metabolismului celular. Se mai spune si ca au un efect antiinflamator. Asigura sistemului imunitar o doza importanta de betacaroten, zinc si seleniu, care stimuleaza sistemul imunitar, potrivit adevarul.ro.    

Beneficiile germenilor de legume. 

Germenii de ceapa rosie au efect antiinflamatori, antiseptic, detoxifiant si poate calma durerile abdominale. De asemenea, au un continut ridicat de vitamine BI si B2, precum si numeroase minerale. Pentru ca sunt bogati in crom si au un continut ridicat de alil propil disulfid, gemernii de ceapa pot regla nivelul zaharurilor din sange. Germenii de ceapa sunt bogati in vitaminele A, B6, C si E carora li se adauga si sodiul, potasiul, fierul si acidul folic.  

Beneficiile germenilor de grau. Printre altele, datorita complexului de vitamine B, germenii de grau aduc beneficii pentru inima. De asemenea, mentin glicemia la un nivel normal, protejeaza creierul datorita acizilor grasi Omega 3 si au un efect antioxidant. Se spune despre germenii de grau ca au un continut important de nutrienti foarte hranitori. De exemplu, intr-o lingura de germeni de grau se gasesc in jur de 1,5 grame de grasimi sanatoase, 9 grame de carbohidrati, 4 grame de proteine, 2 grame de fibre dietetice. De asemenea, nu contine deloc colesterol.  

Beneficiile germenilor de lucerna. 

Sunt o sursa de vitamine precum A, C, B12, D, E sau K si au o numeroase minerale. Sunt bogati in enzime importante pentru digestie. E un foarte bun antiinflamator, previne hemoragiile si sangerarile, contribuie la scaderea colesterolului, este un bun diuretic si ajuta in cazul bolilor aparatului renal.    

Beneficiile germenilor de legume. Beneficiile germenilor de ridiche. Medicii nutritionisti spun ca are proprietati care ajuta organismul sa tin departe sinuzita, astmul, raceala si alte infectii ale cailor respiratorii. De asemenea, gemernii de ridiche au un efect de detoxifiere si ajuta la curatarea sangelui. Au un efect antiseptic si antibiotic asupra organismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu