Ginseng rosu ne poate scapa de cancer
Ginsengul nu este rosu de la
inceput, ci capata aceasta culoare dupa ce este expus la temperaturi
mari, fie prin lasarea plantei la soare, fie prin procesarea ei la
aburi. Ginsengul este marinat intr-un mix de plante,
apoi, prin expunerea la caldura si uscarea corespunzatoare, isi mentine
toate proprietatile atat de mult laudate. Tocmai de aceea costul
ginsengului rosu este atat de piperat, pentru ca trebuie sa treaca prin
mai multe etape de productie inainte de a fi impachetat si vandut.
Ginsengul actioneaza diferit la barbati, femei si copii, insa are si cateva beneficii si indicatii terapeutice generale.
In cazul femeilor, ginsengul rosu este recomandat in cazul in care
exista probleme hormonale, in special in perioada de dupa menopauza. Se
pare ca planta stimuleaza productia de estrogen si reduce din simptomele
neplacute asociate cu menopauza, care sunt cauzate de scaderea
nivelului acestui hormon. Atunci cand femeia este fertila, ginsengul
rosu se foloseste pentru a intari muschii uterini si a spori circulatia
sanguina, fiind astfel un ajutor de nadejde in cazul unei sarcini.
Cat despre copii, acestia nu ar trebui sa consume ginseng rosu fara
recomandarea medicului. Fiind o planta foarte puternica, ar putea avea
efecte negative asupra organismului fragil al copiilor, care este inca
in dezvoltare. Atunci cand este aleasa o doza potrivita, ginsengul rosu
creste nivelul de energie al copiilor si intareste sistemul imunitar,
ferindu-i de infectii si boli virale. Adolescentii pot lua ginseng
pentru a-si imbunatati memoria si capacitatea de concentrare, deoarece
stimuleaza circulatia la nivelul creierului.
Alte beneficii ale consumului de ginseng rosu sunt:
- previne cancerul si inhibarea dezvoltarea celulelor maligne. In
Coreea de Sud oamenii dau sume mari pentru a-si cumpara suplimente de
ginseng rosu in scopul tratarii sau prevenirii cancerului. Daca s-a
urmat un tratament contra cancerului in trecut, ginsengul rosu reduce
riscul ca acesta sa recidiveze.
- previne si amelioreaza gripa si alte afectiuni virale, prin intarirea sistemului imunitar;
- se crede ca ginsengul rosu este benefic in tratarea diabetului de
tip 2, o boala metabolica pe care oricine poate sa o faca din cauza
unui stil de viata nesanatos, principalul factor de risc fiind
obezitatea. Se pare ca ginsengul rosu regleaza nivelul glicemiei si
stimuleaza digestia, ajutand la metabolizarea carbohidratilor.
- desi stimuleaza circulatia si poate sa creasca putin tensiunea arteriala, ginsengul rosu te ajuta sa te calmezi, pentru ca regleaza nivelul de cortizol din organism, hormonul asociat cu stresul si problemele de somn.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu