Ginseng rosu ne poate scapa de cancer

Ginseng rosu ne poate scapa de cancer

Ginsengul nu este rosu de la inceput, ci capata aceasta culoare dupa ce este expus la temperaturi mari, fie prin lasarea plantei la soare, fie prin procesarea ei la aburi. Ginsengul este marinat intr-un mix de plante, apoi, prin expunerea la caldura si uscarea corespunzatoare, isi mentine toate proprietatile atat de mult laudate. Tocmai de aceea costul ginsengului rosu este atat de piperat, pentru ca trebuie sa treaca prin mai multe etape de productie inainte de a fi impachetat si vandut. 

Ginsengul actioneaza diferit la barbati, femei si copii, insa are si cateva beneficii si indicatii terapeutice generale.
In cazul femeilor, ginsengul rosu este recomandat in cazul in care exista probleme hormonale, in special in perioada de dupa menopauza. Se pare ca planta stimuleaza productia de estrogen si reduce din simptomele neplacute asociate cu menopauza, care sunt cauzate de scaderea nivelului acestui hormon. Atunci cand femeia este fertila, ginsengul rosu se foloseste pentru a intari muschii uterini si a spori circulatia sanguina, fiind astfel un ajutor de nadejde in cazul unei sarcini.

Cat despre copii, acestia nu ar trebui sa consume ginseng rosu fara recomandarea medicului. Fiind o planta foarte puternica, ar putea avea efecte negative asupra organismului fragil al copiilor, care este inca in dezvoltare. Atunci cand este aleasa o doza potrivita, ginsengul rosu creste nivelul de energie al copiilor si intareste sistemul imunitar, ferindu-i de infectii si boli virale. Adolescentii pot lua ginseng pentru a-si imbunatati memoria si capacitatea de concentrare, deoarece stimuleaza circulatia la nivelul creierului.

Alte beneficii ale consumului de ginseng rosu sunt:

- previne cancerul si inhibarea dezvoltarea celulelor maligne. In Coreea de Sud oamenii dau sume mari pentru a-si cumpara suplimente de ginseng rosu in scopul tratarii sau prevenirii cancerului. Daca s-a urmat un tratament contra cancerului in trecut, ginsengul rosu reduce riscul ca acesta sa recidiveze.

- previne si amelioreaza gripa si alte afectiuni virale, prin intarirea sistemului imunitar;

- se crede ca ginsengul rosu este benefic in tratarea diabetului de tip 2, o boala metabolica pe care oricine poate sa o faca din cauza unui stil de viata nesanatos, principalul factor de risc fiind obezitatea. Se pare ca ginsengul rosu regleaza nivelul glicemiei si stimuleaza digestia, ajutand la metabolizarea carbohidratilor.

- desi stimuleaza circulatia si poate sa creasca putin tensiunea arteriala, ginsengul rosu te ajuta sa te calmezi, pentru ca regleaza nivelul de cortizol din organism, hormonul asociat cu stresul si problemele de somn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu