Mancarica de urzici cu usturoi si hrean, reteta care vindeca bolile
Reteta de urzici cu usturoi, hrean si mamaliga nu e deloc complicata si nici nu dureaza prea mult. Din aproximativ o jumatate de kilogram de urzici, prepari o bunatate de mancarica. In apa care clocoteste puneti o lingurita de sare si o jumatate de lingurita de bicarbonat (asta e pentru pastrarea unei culori verzi, altfel urzicile se vor inegri prin fierbere si nu vor mai fi asa apetisante).
Apoi aruncati si urzicile spalate, in oala. Le fierbeti un sfert de
ceas, dupa care le scurgeti intr-o strecuratoare, dar nu aruncati
zeama. O puteti bea! Face minuni pentru organism. O mica parte din zeama
va va folosi un pic mai tarziu, tot la prepararea mancarii, asa ca e
bine sa pastrati macar o cana.
Dupa strecurare, urzicile se toaca marunt, pe un fund, precum
vinetele coapte inainte de a le face salata. Devenite acum o pasta,
urzicile se freaca cu doua linguri de faina, ca sa se lege mai bine.
Apoi se pun intr-o cratita cu putin ulei incins, de nuca de cocos sau
masline. In cratita in care le caliti adaugati un polonic de zeama
ramasa de la fiert, pentru ca altfel ele devin prea uscate si se
intaresc de la faina. Amestecati des, ca sa se omogenizeze.
Se tine pe foc maximum zece minute, pana cand rezultatul devine
pastos ca o ciulama. Striviti usturoiul si radeti hreanul, in timp ce
amestecati periodic in cratita. Stingeti focul si lasati un pic sa se
raceasca, apoi adaugati usturoiul pisat. Dupa ce faceti si mamaliga,
puneti urzicile pe o farfurie si presarati deasupra hrean ras. Înainte
de a-l asesa peste urzici, hreanul ras trebuie stropit cu otet, ca sa-i
taie taria.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu