Cele mai bune lactate fermentate

Alimentele fermentate au fost consumate de oameni din cele mai vechi timpuri. Si astăzi culturile tradiționale se bazează în mare parte pe lactatele fermentate.

Cei care au acceptat cu entuziasm lactatele pasteurizate si au renuntat la cele crude ori fermentate au pierdut surse importante de probiotice si enzime alaturi de orice potentiali patogeni. Ceea ce este o greseala de vreme ce prin fermentatie alimentele periculoase pentu organism sunt transformate in surse nutritionale importante. Fermentatia creste durata de viata a lactatelor, gustul lor si, in plus, le face mai usor de digerat.

Laptele crud poate fi acrit fie in mod natural fie prin adaugarea in continutul sau de lactobacili (se gasesc si in sistemul digestiv uman in cantitati mici). Lactobaccilii se hranesc cu zaharul din lapte, distrug bacteriile periculoase si elibereaza enzime benefice, vitamine, minerale, omega 3 si o multime de probiotice. Iata cateva beneficii ale lactatelor fermentate.

Fermentatia consuma lactoza (zaharul din lapte)

Iata o veste buna pentru oricine are intoleranta la lactoza ori care opteaza pentru o dieta saraca in carbohidrati. Lactatele fermentate au chiar mai putini carbohidrati decat scrie pe eticheta produselor.

    Prin fermentare lactatele isi imbunatatesc continutul nutritional, digestibilitatea si abilitatea de detoxifiere

Aceste rezultate sunt obtinute prin conservarea enzimelor lactaza si lipaza care te ajuta sa absorbi mai multi nutrienti din lactatele fermentate. In plus, lactatele fermentate au un nivel mai crescut atat de vitamine B, o abilitate imbunatatita de detoxifiere, dar si mai multe probiotice, bacteriile sanatoase din intestine.

Probioticele ajuta la imbunatatirea digestiei si intareste sistemul imunitar.


In cazul in care ai intoleranta la lactate, produsele fermentate sunt potrivite pentru tine.

Iata cateva dintre cele mai bune lactate fermentate:

Iaurt: probabil unul dintre cele mai consumate lactate fermentate la nivel mondial si asta din motive bine intemeiate – studiile au aratat efectele extraordinare in promovarea sanatatii tractului digestiv, in special la copii. Incearca sa consumi iaurt grecesc neindulcit in care sa pui o mana de afine congelate pentru un desert sanatos si gustos.

Kefir: aceasta bautura din lapte de vaca, capra ori oaie contine o multime de bacterii cu beneficii numeroase pentru sanatate. Printre multe altele, in kefir se gasesc niveluri ridicate de B12, calciu, magneziu, vitamina K2, biotina, acid folic, enzime si probiotice.

Branza: este facuta din lapte (de capra, vaca, oaie) nepasteurizat, iar in continutul sau se gasesc probotice, termofilus, bifidus, si acidofilus. Potrivit unor studii recente s-a descoperit ca toate aceste probiotice ajuta in cazul problemelor neurologice, imbunatateste sanatatea digestiva si sistemul imunitar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu