Grapefruitul intareste imunitatea si detoxifica ficatul

Grapefruitul este un fruct delicios, aromat si este o sursa excelenta de vitamina C, dar si alti compusi esentiali care contribuie la mentinerea sanatatii. Daca grapefruitul nu face parte din lista dumneavoastra de fructe preferate, aici sunt cateva motive care ar trebui sa va convinga sa mancati grapefruit mai des:
Acesta intareste imunitatea

Nivelul ridicat de vitamina C, face grapefruitul extrem de eficient in consolidarea sistemului imunitar. Contine antioxidanti puternici ce ajuta in lupta contra radicalilor liberi dar si infectiilor.
Va elibereaza de stres

Toata lumea are probleme cu stresul din cand in cand, dar grapefruitul contribuie la reducerea stresului. Studiile elaborate in acest sens, a indicat ca aroma acestui fruct uimitor prezinta efecte uimitoarea anti-stres.
Arde natural grasimile

Sucul din aceste aromate fructe a dovedit ca ajuta la arderea grasimilor in mod natural. In urma unui studiu de 12 saptamani, in care persoanele alese au mancat cate o jumatate de grapefruit inainte de fiecare masa au pierdut 2 kg, comparativ cu cei care nu au mancat.
Impiedica formarea pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi apar ca rezultat al depunerii calciului in rinichi. Din acest punct de vedere, daca beti suc de grapefruit va ajuta la impiedicarea formarii de pietre, ca urmare a compusului numit naringenina. Acesta are puternice proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Mai ajuta si la reducerea retentiei de apa si diminueaza umflarea.
Detoxifica ficatul

Misiunea principala a ficatului este de a detoxifica organismul nostru si de a elimina toxinele daunatoare. Din acest punct de vedere, include grapefruitul in alimentatia ta si vei contribui la detoxifierea naturala a ficatului. Acest lucru va avea un impact benefic asupra starii generale de sanatate, protejand corpul de o gama larga de toxine la care este expus zi de zi.
Imbunatateste metabolismul

Un grapefruit pe zi poate fi miraculos in imbunatatirea fuctionarii metabolismului, care va ajuta sa pierdeti in greutate mai repede. Daca alegeti un stil de viata sanatos, prin mentinerea unui regim alimentar echilibrat si sa includeti exercitii fizice regulate, puteti slabi cu 1 kg pe saptamana.
Scade nivelul de colesterol

Studiile indica faptul ca, grapefruitul reuseste sa scada nivelul de colesterol negativ cu pana la 15%. Acest lucru este extrem de benefic, deoarece o multime de oameni sufera de colesterol ridicat. Acest rezultat uimitor a fost evidentiat in doar patru saptamani.
Protejeaza impotriva cancerului pulmonar

Sucul din acest fruct ajuta la diminuarea efectelor nocive ale fumatului asupra plamanilor, deoarece stimuleaza in mod natural enzimele pentru a lupta impotriva compusilor nocivi. Naringenina este absolut eficace in sprijinirea si repararea celulelor afectate.
Previne cancerul de prostata

Bogatia in antioxidanti face grapefruitul foarte puternic in eliminarea radicalilor liberi care duc la cancerul de prostata.
Combate bolile gingivale

Studiile au aratat ca, consumul de grapefruit ajuta la prevenirea si conbaterea bolilor gingivale. Pe langa faptul ca bolile gingivale duc la pierderea dintilor, acestea pot afecta si alte organe, putand duce inclusiv la boli de inima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu