Urzica face parte din medicina naturista de secole; aceasta planta contine o multime de compusi care au proprietati terapeutice. Ceaiul de urzica este o modalitate populara de a obtine beneficiile oferite de aceasta planta.
Cum se prepara ceaiul de urzica
Infuzia este cel mai bun mod de preparare a urzicii. Se foloseste de regula o lingura de planta la o cana de apa clocotita, infuzata 5-7 minute. Se beau 2-3 cani pe zi, cel putin o luna, pentru detoxifiere, slabit sau remineralizarea organismului.
Beneficiile ceaiului de urzica
• stimuleaza imunitatea
• trateaza artrita
• elimina acidul uric din articulatii
• sustine functionarea glandeor suprarenale
• reduce nivelul de zahar din sange
• stimuleaza lactatia
• amelioreaza simptomele menopauzei
• ajuta la tratarea crampelor menstruale si a balonarii
• reduce hipertensiunea
• ajutor in boli ale tractului respirator
• ajuta bolnavii de astm
• opreste sangerarea
• reduce inflamatia
• reduce riscul de cancer de prostata
• trateaza problemele de piele
• elimina rinita alergica
• diminueaza greata
• trateaza raceala
• ajuta in osteoartrita
• trateaza diareea
• ajuta in boli gastro-intestinale
• reduce si previne placa gingivala atunci cand este utilizat sub forma de gargara
• reduce tulburarile neurologice
• distruge parazitii intestinali
• sprijina sanatatea endocrina, ajutand tiroida, splina si pancreasul.
Contraindicatii si efecte adverse
Dacă urmati un tratament cu medicamente, consultati medicul inainte de a incepe un tratament cu ceai de urzici. Unele medicamente pot interactiona in mod negativ cu planta. Datorita proprietatilor de detoxifiere, urzicile pot provoca, la unele persoane, un usor disconfort gastro-intestinal.
Datorita actiunii diuretice,un consum in exces de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Pentru cei care consuma frecvent urzica este recomandat sa aiba grija ca dieta lor zilnica sa contina destul potasiu.
Cercetarile au dovedit ca urzica determina contractii ale uterului, din acest motiv fiind recomandat ca femeile insarcinate sa se fereasca de planta.
Cum se prepara ceaiul de urzica
Infuzia este cel mai bun mod de preparare a urzicii. Se foloseste de regula o lingura de planta la o cana de apa clocotita, infuzata 5-7 minute. Se beau 2-3 cani pe zi, cel putin o luna, pentru detoxifiere, slabit sau remineralizarea organismului.
Beneficiile ceaiului de urzica
• stimuleaza imunitatea
• trateaza artrita
• elimina acidul uric din articulatii
• sustine functionarea glandeor suprarenale
• reduce nivelul de zahar din sange
• stimuleaza lactatia
• amelioreaza simptomele menopauzei
• ajuta la tratarea crampelor menstruale si a balonarii
• reduce hipertensiunea
• ajutor in boli ale tractului respirator
• ajuta bolnavii de astm
• opreste sangerarea
• reduce inflamatia
• reduce riscul de cancer de prostata
• trateaza problemele de piele
• elimina rinita alergica
• diminueaza greata
• trateaza raceala
• ajuta in osteoartrita
• trateaza diareea
• ajuta in boli gastro-intestinale
• reduce si previne placa gingivala atunci cand este utilizat sub forma de gargara
• reduce tulburarile neurologice
• distruge parazitii intestinali
• sprijina sanatatea endocrina, ajutand tiroida, splina si pancreasul.
Contraindicatii si efecte adverse
Dacă urmati un tratament cu medicamente, consultati medicul inainte de a incepe un tratament cu ceai de urzici. Unele medicamente pot interactiona in mod negativ cu planta. Datorita proprietatilor de detoxifiere, urzicile pot provoca, la unele persoane, un usor disconfort gastro-intestinal.
Datorita actiunii diuretice,un consum in exces de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Pentru cei care consuma frecvent urzica este recomandat sa aiba grija ca dieta lor zilnica sa contina destul potasiu.
Cercetarile au dovedit ca urzica determina contractii ale uterului, din acest motiv fiind recomandat ca femeile insarcinate sa se fereasca de planta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu