Obiceiurile alimentare si alti factori din stilul de viata joaca un rol foarte important in cresterea sau reducerea riscului de boli de inima. In timp ce carnea rosie poate creste riscul bolilor cardiovasculare, exista alimente vegetale rosii care ne pot ajuta cu adevarat pentru a mentine inimile noastre sanatoase. Iata cateva alimente rosii benefice inimii:
1. Rosii
Contin o cantitate mare de licopen, un antioxidant puternic care protejeaza inima si sistemul circulator.
2. Linte rosie
Este indicata de catre experti ca o sursa bogata de proteine. O ceasca de linte rosie contine 18 grame de proteine. Expertii propun lintea rosie, si leguminoasele, in general, ca o sursa buna de proteine vegetale in loc de carne.
3. Sfecla rosie
Aceasta contine betaina, o substanta care protejeaza vasele de sange de depunerile de colesterol.
4. Capsuni
Acestea sunt bogate in vitamina C, o vitamina utila nu numai pentru a proteja inima, ci si pentru sanatatea intregului organism.
5. Fasole rosie
Sunt atat o sursa de proteine, cat si de fibre. O cana de fasole acopera aproape jumatate din doza zilnica de fibre.
1. Rosii
Contin o cantitate mare de licopen, un antioxidant puternic care protejeaza inima si sistemul circulator.
2. Linte rosie
Este indicata de catre experti ca o sursa bogata de proteine. O ceasca de linte rosie contine 18 grame de proteine. Expertii propun lintea rosie, si leguminoasele, in general, ca o sursa buna de proteine vegetale in loc de carne.
3. Sfecla rosie
Aceasta contine betaina, o substanta care protejeaza vasele de sange de depunerile de colesterol.
4. Capsuni
Acestea sunt bogate in vitamina C, o vitamina utila nu numai pentru a proteja inima, ci si pentru sanatatea intregului organism.
5. Fasole rosie
Sunt atat o sursa de proteine, cat si de fibre. O cana de fasole acopera aproape jumatate din doza zilnica de fibre.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu