Sistemul solar apartine omului
Galaxia noastră, Calea Lactee, are o formă lenticulară cu un diametru de 100000 de ani lumină și o grosime în centru de 16000 de ani lumină.
Oamenii de știință apreciază vechimea acesteia la circa 12 miliarde de ani. În comparație cu alte galaxii, Calea Lactee este așadar relativ tânără.
Numărul stelelor care o compun este de 400 miliarde. Dacă se iau în calcul și planetele componente, numărul total al corpurilor astrale se poate cifra la peste 4000 de milioane.
Pentru a avea o imagine corectă referitoare la mărimea galaxiei noastre în raport cu întreg universul, ar trebui să mai adăugăm că numărul total al stelelor din univers este apreciat la 100 milioane biliarde, deci cosmosul ar poseda un număr de 1000 miliarde de galaxii de mărimea Căii Lactee.
În ceea ce privește evoluția și destinul Soarelui, acesta va trece în următoarele cinci miliarde de ani, datorită reacțiilor termonucleare de transformare a hidrogenului în helium și a acestuia în carbon, într-un uriaș roșu care va deveni tot mai fierbinte pe măsura desfășurării reacțiilor respective.
Din cauza creșterii permanente a masei, acesta va sfârși prin a atrage și incorpora planetele vecine în masa sa și apoi se va transforma într-o pitică albă. Se pare că și alte planete evoluează după aceeași schemă.
Conform calculelor realizate de specialiști, în galaxia noastră ar putea exista viață pe 100 de milioane de sisteme astrale. Directorul NASA, James Fletcher, a declarat că sistemul solar ne aparține în totalitate și că nu există forme de viață pe planetele apropiate Pământului.
Sunt specialiști care nu sunt de acord cu aceste afirmații. Ei susțin că ființele vii pot evolua în condiții variate de mediu. Omul poate trăi la -50 de grade Celsius, la presiune atmosferică extrem de redusă.
Dacă suntem singuri în sistemul solar, de unde vin extratereștrii și celebrele OZN-uri?
Dacă aceștia nu populează sistemul nostru solar și vin de undeva din alte galaxii, rezultă că tehnica de care dispun este una excepțională, ne referim în primul rând la distanțele colosale pe care le au de parcurs pentru a vizita Pământul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu