Ce alimente ne fac sa fim mai fericiti
Suntem ceea ce mâncăm, iar în sprijinul acestei afirmaţii vine un nou argument. Există alimente despre care studiile susţin că te fac mai fericit.Gândurile noastre, acţiunile pe care le întreprindem şi credinţele pe care le avem joacă un rol esenţial în ceea ce simţim. Dar, conform cercetătorilor, şi mâncarea ne influenţează starea de spirit.
SOMONUL SĂLBATIC
Ar putea fi alimentul perfect pentru îmbunătăţirea stării psihice. Conform autorilor cărţii “The Happiness Diet” (n.r.: Dieta pentru fericire), Tyler G. Graham şi Drew Ramsey, somonul sălbatic coţine 11 dintre cele mai bune vitamine şi minerale care ne fac mai fericiţi. În ce priveşte cantitatea mare de acizi grasi esenţiali Omega 3, studiile au concluzionat că au efect antidepresiv şi susţin sănătatea creierului. Somonul sălbatic conţine şi magneziu, folosit în tratarea depresiei şi care relaxează mintea.
USTUROIUL
Un alt aliment natural care te ajută să zâmbeşti mai des este usturoiul. Acest lucru se datorează conţinutului de crom, pe care publicaţia “Psihology Today” l-a numit “Prozac natural” deoarece îmbunătăţeşte nivelul de serotonină. De asemenea, cromul, conform studiilor, reduce depresia. Alte surse ale acestui mineral sunt ceapa şi prazul.
GREPFRUTUL
Conţinutul ridicat de vitamina C şi de fier din grepfrut dă organismului energie şi îmbunătăţeşte funcţionarea creierului.
CIOCOLATA
Conform unui studiu realizat la Laussane (Elveţia) s-a constatat că persoanele care au mâncat 50 g de ciocolată neagră zilnic, timp de 14 zile, li s-a diminuat nivelul homonilor de stres. Ciocolata conţine antioxidanţi, dar şi magneziu, care atenuează oboseala, depresia şi iritabilitatea. Ciocolata poate declanşa un sentiment de euforie similar cu acela de a fi îndrăgostit.
MORCOVII
Printre alimentele care ne fac mai fericiţi se numară şi morcovii, conform specialiştilor internaţionali, notează site-ul MindBodyGreen. Conţin o cantitate mare de vitamina C şi de betacaroten, antioxidant care protejează creierul de afecţiuni şi menţine o bună stare de sănătate a pielii. Au puţine calorii (100 g de morcovi = 41 de calorii) şi sunt o sursă bogata de vitamine şi minerale.
MULTE ALIMENTE NE DAU SENZAŢIA DE BINE
“Trebuie să pornim de la o premisă simplă: cine are ce mânca este sigur mai fericit decât un om înfometat. Intrând în profunzime, observăm că alimentele bogate în carbohidraţi, mai ales simpli, oferă rapid o senzaţie de mulţumire (ex. dulciurile). Pe de altă parte, multe alimente conţin substanţe care stimulează activitatea unor centri din creier care ne dau o senzaţie de bine, ceea ce poate însemna drumul spre fericire. Ciocolata este recunoscută pentru stimularea secreţiei de serotonină, “hormonul fericirii”. ( Dr. Şerban Damian, nutriţionist sportiv)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu