Licoarea minune care te scapa de tuse

Licoarea minune care te scapa de tuse

Cat de suparator este sa tusesti fara intrerupere si sa nu gasesti nicio solutie. Sa nu poti dormi, lucra sau sa nu te poti intalni cu prietenii. Orice incerci este sortit escului. Ei bine, nu ai incercat asta:

Licoarea minune care te scapa de tuse

Ca ingrediente folosim: 50 g de miere, 150 ml infuzie de patlagina, 1 lingurita de suc de lamaie, 1 galbenus proaspat. Facem o infuzie din frunze de patlagina, lasam sa se raceasca, scurgem si amestecam cu o lingurita de miere pana la omogenizare.

Se da sugarilor (pana la varsta de 4-5 luni) cate o lingurita de 5-6 ori pe zi, timp de 4-5 zile, dupa care se poate da o cantitate marita, dublata (pana la varsta de 12 luni). Copiilor mai mari li se poate da cate o lingura de 3-6 ori pe zi. Adultii pot consuma pana la 300 ml pe zi, timp de 2-3 zile.

Se recomanda a se administra calduta. La copiii mai mari si la adulti se poate adauga intr-un pahar cu 50 ml de mipola un galbenus proaspat, marind in felul acesta efectul linistitor, calmant al licorii.

Mentionam de actiuni farmaco-fiziologice. Prin continutul ridicat de substante cu actiune expectoranta, bacteriostatica si antiseptica din frunzele de patlagina, potentate de actiunile similare ale mierii, bautura produce fluidificarea secretiei bronsice, usurand eliminarea ei si calmand tusea.

Indicatii si contraindicatii
Este recomandata de la varste fragede, data fiind eficienta sa ridicata si toxicitatea redusa, dar poate fi la fel de recomandata la orice varsta, in infectiile respiratorii insotite de tuse. Bautura este contraindicata doar persoanelor ce nu suporta mierea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu