Mananci frecvent tarate de grau? Beneficii

Mananci frecvent tarate de grau? Beneficii

Taratele de grau nu trebuie folosite atat ca aliment, ci mai degraba ca medicament. Acestea rezulta din macinarea graului si ele sunt de fapt coaja bobului de grau. Sunt la indemana, costa putin si se gasesc atat in magazinele de paine, cat si in cele cu produse bio sau plafar-uri.

Atunci cand cumparati tarate de grau este recomandat sa fiti atenti la calitatea acestora. Achizitionati-le din surse sigure, ca sa fiti siguri ca provin din grau de calitate


Inainte de a afla care sunt beneficiile taratelor de grau, iata doua moduri de a le consuma. Retetele cu tarate au fost prezentate in cartea "Hrana vie. O speranta pentru fiecare", de Ernst Gunter:

Preparat uscat de tarate
2 linguri de tarate, 1 lingura miez de floarea soarelui, 2 linguri migdale sau nuci taiate marunt, 1 lingura seminte de in pisate, 1 lingura stafide putin inmuiate, 1 lingura drojdie de bere, 1 lingura de ulei, 1 lingurita suc de lamaie, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura uruiala de ovaz, miere. Amestecul trebuie sa fie foarte bine mestecat in gura.

Tarate picante
2 linguri de tarate, 2 linguri de uruiala de ovaz, 2 linguri de seminte de susan zdrobite, 1 lingura de seminte decojite de floarea soarelui, 1 lingura pulbere verde sau verdeturi, 1 linguri ulei, 2 linguri de ceapa, 1 lingura drojdie de bere, sare, mirodenii, hrean, usturoi, hrisca.

Taratele de grau contin o cantitate mare de antioxidanti, ceea ce inseamna ca previn instalarea unor forme de cancer. Sunt o sursa bogata de minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu etc), vitamine, in special cele din categoria B si aminoacizi.

Taratele de grau sunt foarte bune pentru persoanele care sufera de constipatie. Ajuta la digestie, la buna functionare a colonului, gratie fibrelor pe care le contin.

Taratele sunt recomandate pentru o multitudine de boli, precum: cancer, diabet zaharat, epilepsie, afectiuni ale ovarelor, boli digestive (diaree, ulcer, constipatie etc), boli ale sistemului nervos, inclusiv depresie, reumatism, afectiuni renale, hipertensiune, laringita etc.

Nu in ultimul rand, taratele de grau sunt un aliat excelent in curele de slabire. Pentru ca usureaza digestia si accelereaza metabolismul, contin putine grasimi, dar suficiente substante nutritive, taratele dau rezultate vizibile in incercarea de a da jos kilogramele in plus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu