Ce facem cand copilul face febra

Ce facem cand copilul face febra


In cazul copiilor mici, febra este un factor de stres si un motiv de ingrijoarare.


Febra copilului este reactia organismului la o infectie care ii imbolnaveste copilului corpul, iar atunci cand trece de 38.9 grade, parintii trebuie sa ia imediat masuri.

Specialistii spun ca se trateaza febra doar in caz de disconfort vizibil al copilului, atunci cand nu doarme, este apatic, letargic, refuza sa consume hrana, dar mai ales lichide. Insa, atunci cand copilul are doar febra, fara alte simptome si se poarta normal, se joaca, bea si doarme, febra nu trebuie tratata.

Asadar, asigura-te ca bea destule lichide - cate 1 lingurita la cateva minute daca e necesar (in cazul bebelusilor intarcati). Daca bea destule lichide, problema lipsei poftei de mancare nu trebuie sa te preocupe, chiar daca dureaza 1-2 zile.

Cum scazi cel mai usor febra copilului!
Asaza un prosop rece si umed pe fruntea copilului, in timp ce se odihneste.
Imbraca-l cat mai subtire, iar daca este bebelus, lasa-l doar in scutec si atat. Astfel caldura va iesi cat mai repede prin piele. In cazul in care ii este frig, pune-i o patura subtire pe el.

In casa, redu temperatura pana la 18-20 de grade si lasa-l sa se odihneasca. Nu il trezi pentru administrarea antitermicelor, desi foarte multi parinti procedeaza astfel si lasa-l sa doarma.

Joaca-te cu cel mic, citeste-i si petreceti timp impreuna, pentru a trece mai usor prin aceasta situatie delicata, care pune la incercare fiecare parinte, mai ales in sezonul rece.

Administrarea antitermicelor se face atunci cand toate cele de mai sus nu dau rezultate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu