Ridichea neagra contine substante nutritive si antioxidanti

Ridichea neagra contine substante nutritive si antioxidanti

O poți consuma frecvent în salate, pentru că are un gust special, sau poți face preparate cu rol medicinal din ridiche neagră. Iirrată la ce o poți folosi!

Leguma aceasta nu ar trebui să-ți lipsească din casă, pentru că este o adevărată comoară din punct de vedere terapeutic. În trecut i se mai spunea și „magia neagră“, pentru că acționa cu adevărat magic când venea vorba despre anumite boli.

Conține substanțe nutritive și antioxidanți (vitaminele B și C, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, seleniu, zinc și mangan) și are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene.
Elimină toxinele din corp

Dacă te simți obosită și te constipi des, poate ar fi bine să faci o detoxifiere a organismului, pentru că un nivel mare de toxine slăbește sistemul imunitar. Iar ridichea neagră protejează și întărește imunitatea, mai ales în sezonul rece.

Consumă cât mai multă ridiche neagră și în acest fel previi și formarea calculilor și a infecțiilor renale.
Te poate ajuta să combați constipația și indigestia

Fiind bogată în fibre, ridichea neagră este recomandată și când vine vorba despre reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipația, indigestia și balonarea.
Bună în curele de slăbire

Dacă vrei să slăbești, ridichea neagră îți poate fi un aliat de nădeje, mai ales că are un număr mic de calorii. În plus, ridichea neagră scade pofta de mâncare și nevoia de a mânca dulce și sărat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu