Masca hranitoare cu miere pentru ten uscat

Masca hranitoare cu miere pentru ten uscat

Inca din cele mai vechi timpuri, mierea de albine este folosita in tratamentele de infrumusetare. Datorita continutului bogat de vitamine (B1, B2, B5, B3, A, C, D si K), acizi organici, saruri minerale, potasiu, magneziu, fosfor, calciu si sodiu, mierea are proprietati calmante, cicatrizante, hranitoare, tonifiante, antioxidante si de regenerare.
Mai mult, mierea are o mare putere de hidratare si hranire, deoarece zaharul pe care il contine retine apa.

Cu alte cuvinte, datorita mierii, tenul tau devine mai elastic, mai ferm si mai luminos, iar ridurile se atenueaza. Tot cu ajutorul ei iti poti ajuta parul degradat sa-si revina, iar pielea corpului sa devina mai hidratata. Asa ca, nu mai sta pe ganduri si include-o in ritualul tau zilnic de ingrijire.

Masca hranitoare pentru ten uscat
Mierea hidrateaza in profunzime, avand actiunea unui balsam in cazul tenului uscat. Bate usor un ou, apoi adauga o lingurita si jumatate de miere si amesteca pana ce ingredientele se combina foarte bine. Aplica masca in strat uniform pe tenul demachiat si intinde si sub barbie, spre gat. Dupa 20 de minute, clateste bine cu apa calduta.


Scrub pentru stralucire
Ori de cite ori iti simti tenul incarcat sau vrei sa ii dai un plus de luminozitate, fa-ti un scrub din ingrediente naturale. Combina intr-un bol o lingurita de miere, 5 picaturi de suc de lamaie si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Amesteca bine si maseaza apoi pe tenul umed cu miscari delicate si circulare, in special pe zonele cu puncte negre sau pe cele mai grase.
Lasa putin ingredientele sa actioneze, apoi indeparteaza totul cu apa curata, prin clatiri repetate.

Tratament pentru scalp sanatos si radacini
Pe langa faptul ca va da parului stralucire, il va face matasos si il va hrani in profunzime, aceasta masca are grija si de sanatatea scalpului si face radacinile mai rezistente. Ai nevoie de 3-4 linguri de miere, pe care sa le combini cu 2 linguri de ulei de masline.
incalzeste usor mixtura, apoi aplica pe parul umed, incepand de la radacini prin masaj usor si coborand pe toata lungimea parului. Lasa sa actioneze in jur de 30 de minute, dupa care clateste bine si samponeaza o data.

Baie relaxanta
Simti nevoia pentru un moment numai ai tau? Rasfata-te cu o baie calda si aromata, dar nu uita de ingredientele hranitoare care iti vor catifela si ingriji pielea. Umple cada cu apa calda, dizolva 2 linguri de miere in 300 ml lapte caldut si adauga in apa impreuna cu cateva picaturi din uleiul esential preferat. Lasa ingredientele sa iti ingrijeasca pielea cel putin 15 minute.


Masca reparatoare pentru maini
De multe ori, daca pielea este extrem de uscata, aspra si chiar crapata, crema de maini nu reuseste sa faca fata problemei. Ai nevoie atunci de un tratament intrens reparator, hranitor si protector, care sa actioneze in profunzime si pe termen lung, pentru cateva ore.
Combina o lingurita de miere cu una de ulei de migdale, iar la final pune 2 picaturi de ulei esential de lavanda. tine mainile in apa calda 5 minute pentru ca porii sa se deschida si sa absoarba mai bine ingredientele, apoi aplica masca cu miere in strat uniform.
Las-o cel putin 15-20 de minute. Repeta de doua ori pe saptamana pana mainile redevin catifelate. Poti folosi reteta si pentru ingrijirea calcaielor crapate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu