Care sunt cele mai importante beneficii ale nucilor caju pentru sanatate

Care sunt cele mai importante beneficii ale nucilor caju pentru sanatate

Printre cei mai importanti nutrienti care se gasesc in nucile caju se numara potasiul, cuprul, magneziul, calciul, fierul, fosforul, seleniul, vitaminele E, K, B6 si, bineinteles, grasimile sanatoase si proteinele. Pentru a beneficia de toate aceste proprietati, este important sa le consumi neprajite.

Care sunt cele mai importante beneficii ale nucilor caju pentru sanatate?
1. Scad tensiunea arteriala
Deoarece contin magneziu intr-o cantitate mare, 292 mg la 100 de grame, nucile caju ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la imbunatatirea circulatiei sangelui.

2. Intaresc oasele
O calitate importanta a nucilor caju este cantitatea mare de calciu, mineral care ajuta oasele sa se mentina sanatoase si previne aparitia osteoporozei si a altor boli de oase.
3. Ajuta la slabit
Desi 553 de calorii la 100 de grame, ele sunt recomandate in curele de slabire deoarece ajuta la controlarea senzatiei de satietate intr-un mod sanatos. Consumate constant, nucile caju mentin greutatea si, nu in ultimul rand, o stare constanta de energie.


4. Mentin inima sanatoasa
Mai multe studii publicate in British Journal of Nutrition au aratat ca nucile caju, datorita continutului mare de antioxidanti, scad riscul de boli cardiovasculare cu 37% daca sunt consumate de cel putin 4 ori pe saptamana.

5. Nu contin colesterol
Intr-un mod surprinzator, nucile caju contin 0 colesterol. Ele contin doar grasimi bune, sanatoase pentru organism, care mentin ficatul si vasele de sange sanatoase.

6. Mentin ochii sanatosi

Nu numai morcovii sunt buni pentru sanatatea ochilor, ci si nucile caju. Ei contin luteina si zeaxantina, doi compusi care actioneaza ca niste antioxidanti si protejeaza sanatatea ochilor.

7. Imbunatatesc digestia
Deoarece contin fibre si grasimi, nucile caju ajuta la accelerarea tranzitului intestinal si la imbunatatirea digestiei. Avantajul consumului de nuci caju este ca nu baloneaza si pot fi consumate fara grija in salate si pe post de gustari.

8. Ajuta la concentrare
Datorita continutului mare de acizi grasi omega 3 si omega 6, nucile caju alunga oboseala si ajuta la imbunatatirea puterii de concentrare. Nucile caju sunt considerate, alaturi de celelalte nuci si seminte, printre cele mai bune alimente pentru creier.

9. Contin proteine
Din dieta vegetarienilor, veganilor si raw-veganilor nu ar trebui sa lipseasca nucile caju, ele fiind o sursa buna de proteine. La 100 de grame de caju avem 18 grame de proteine.

10. Impiedica formarea pietrelor la rinichi
O calitate importanta a nucilor caju este aceea ca protejeaza vezica biliara de formarea de calculi. Asadar, daca ai pietre la rinichi sau vrei sa previi formarea acestora, consuma cat mai des nuci caju.

11. Diminueaza stresul si depresia
Nu mai e o noutate pentru nimeni ca magneziul iti schima starea de dispozitie cu una buna. Asadar, cand ai o perioada stresanta, ai nervi din orice si parca nimic nu-ti convine, consuma niste nuci caju.

12. Imbunatatesc sanatatea pielii
Grasimile sanatoase din nucile caju, si in general din nuci, au un efect benefic asupra tenului si pielii prin faptul ca le protejeaza de uscare. De asemenea, seleniul mentine elasticitatea pielii, iar cuprul, calciul si fosforul ii dau fermitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu