Laptele de seminte facut acasa este cel mai sanatos

Laptele de seminte facut acasa este cel mai sanatos

Multi nutritionisti recomanda laptele de seminte spre introducerea In alimentatia noastra zilnica. Mai ales ca, acest tip de lapte Il poti prepara chiar tu in propria ta bucatarie din seminte de floarea-soarelui, susan, arahide, nuca sau orice alt tip de seminte.


Iata retetele si beneficiile:

Laptele de floarea-soarelui este o excelenta sursa de minerale precum calciul, fierul, manganul, magneziul, zincul si cuprul. De asemenea, contine cantitati mari din grupul vitaminelor B, vitamina E si acid folic.

Mod de preparare
Semintele de floarea-soarelui pe care aveti de gand sa le folositi, cand le cumparati aveti grija ca acestea sa nu fie prajite si, mai ales, sarate. Cantitatea de seminte de floarea-soarelui pe care le veti folosi pentru suc le adaugati Intr-un vas cu apa si le lasati peste noapte. Atentie! Vasul In care veti pune semintele sa fie mai mare, astfel Incat, atunci cand acestea Isi vor mari dimensiunile sa aiba loc suficient.

Dimineata le scurgeti de apa ramasa si le clatiti cu apa rece si apoi le puneti In blender cu doua cani de apa si omogenizati pana cand veti obtine o pasta fina-fina. Strecurati amestecul pana devine fluid. Daca este prea gros puteti adauga apa. Cand este gata dati la rece.

Laptele de arahide. Arahidele sunt recomandate pentru scaderea riscului de boli cardiovasculare, de cancer, de diabet si chiar combaterea depresiei.

Mod de preparare
Procedati la fel ca si In cazul semintelor de floarea-soarelui (crude si nesarate). Cantariti 100 grame de arahide si le maruntiti bine pana ajungeti la o pulbere cat de cat fina. Aceasta pulbere o amestecati cu un litru de apa si Ii adaugati putina sare cat cele doua componente sa se "lege". Puteti continua sa amestecati astfel sau turnati amestecul In blender si omogenizati pana In momentul In care consistenta va fi ca cea a unui fluid.

Laptele de nuci. Nucile sunt consumate cu placere de fiecare dintre noi fie In stare proaspata, salate sau chiar prajituri.O alta forma de consum ar fi laptele de nuci care este un adevarat "cufar" de minerale, antioxidanti si vitamine.

Mod de preparareMiezul de nuca Il lasati sa stea In apa peste noapte astfel se va pierde putin din amareala cojilor. Dimineata clatiti cu apa proaspata miezul de nuca de cateva ori si apoi puneti nucile In blender cu o cana de apa. Folositi 2-3 maini bune de nuci la un litru de apa. Omogenizati pana obtineti consistenta caracteristica de lapte. Dati la rece.

Laptele de susan. Se stie despre susan ca contine o mare cantitate de calciu ce poate fi asimilat cu usurinta dar si magneziu. Este indicat In conditii de stres, mai ales dupa efort fizic.

Mod de preparare
Pentru obtinerea a 2 pahare de lapte folositi ca 2-3 linguri de susan crud si 500 ml de apa. Semintele le puneti In apa si le lasati la Inmuiat cateva ore. Le scurgeti de apa si le adaugati In blender cu jumatate din cantitatea de apa si amestecati. Cand s-a omogenizat bine turnati si restul de apa si amestecati din nou. Optional puteti adauga miere de albine.

Lapte de dovleac. Semintele de dovleac sunt propuse pentru consum In cazul anemiilor, pentru prevenirea bolilor aparatului cardiovascular, eliminarea parazitilor intestinali dar si pentru Intarirea sistemului imunitar.

Mod de preparare
Dupa cum bine stiti deja, semintele crude le puneti la Inmuiat cateva ore. Pentru ca sa obtineti 2 pahare de lapte veti folosi o jumatate de cana de seminte de dovleac si 500-550 ml de apa. Dupa ce semintele s-au Inmuiat bine le scurgeti de apa si le adaugati In blender cu jumatatedin cantitatea de apa si omogenizati. Adaugati si restul de apa si amestecati pana cand obtineti o pasta cremoasa si subtire.

Fiecare reteta de lapte poate fi Imbunatatita cu miere de albine, curmale sau vanilie. Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu