Consumul de carne ne scade din energie
Consumul de carne contribuie, aproape In aceeasi proportie ca si consumul de zahar, la aparitia obezitatii, potrivit unei noi cercetari. Acest lucru este valabil la nivel global.
Potrivit oamenilor de stiinta de la Universtitatea din Adelaide, grasimile si carbohidratii
ne dau energie ca sa ducem la bun sfarsit toate sarcinile pe care le
avem de Indeplinit de-a lungul zilei si sunt digerate mult mai repede
decat proteinele, potrivit gandul.info, care citeazaThe
Independent. Acest lucru Inseamna ca energia care provine din carne
este folosita mai tarziu si, daca apare un surplus, acesta este
Inmagazinat In corp sub forma de depozite de grasime, potrivit
gandul.info.
Cum carnea a devenit un aliment extrem de accesibil In mai toate
zonele globului, obezitatea devine o si mai mare problema pentru
Intreaga lume.
Wenpeng You, doctorand al Universitatii din Adelaide a facut
cercetari cu privire la accesul pe care Il au popoarele lumii la zahar
si carne si impactul pe Il are acest fapt In ceea ce priveste rata
obezitatii In 170 de tari. Tanarul afirma ca exista o interdependenta
Intre acesti doi factori.
In cercetarea sa, Wenpeng a tinut cont si de diferentele dintre
aceste tari, cum ar fi gradul de urbanizare, obisnuintele In ceea ce
priveste activitatea fizica si media aportului caloric specifica
respectivului popor. Astfel, tanarul a ajuns la concluzia ca gradul de
acces la produsele din carne reprezinta aproximativ 13% din totalul
ratei obezitatii, acelasi procent fiind valabil si In cazul zaharului.
„Este un principiu fals acela conform caruia doar grasimile si
carbohidratii, In special grasimile, sunt factorii majori care
contribuie la instalarea obezitatii”, a afirmat Wenpeng You.
„Fie ca ne place, fie ca nu, grasimile si carbohidratii din dietele
actuale furnizeaza suficienta energie pentru a ne duce la capat
sarcinile zilnice. Pentru ca proteinele din carne sunt digerate mai
tarziu decat grasimile si carbohidratii, energia pe care o primim de la
aceste proteine reprezinta un surplus, care se traduce prin
Inmagazinarea grasimii In corp”, a explicat tanarul.
Acest studiu difera de cercetarile anterioare prin faptul ca
stabileste o legatura Intre consumul de carne si obezitate din punctul
de vedere al continutului proteic, nu al celui de grasimi.
Aceste rezultate vor starni controverse, potrivit oamenilor de
stiinta, dat fiind faptul ca face comparatia Intre carne si zahar,
clasand aceste doua alimente pe aceeasi treapta In ceea ce priveste
influenta lor asupra aparitiei obezitatii.
„Pe langa faptul ca este important pentru consumatori sa stie ca
zaharul si grasimile consumate In exces nu le fac bine, noi credem ca ei
trebuie sa acorde atentie si consumului de proteine din carne care
poate avea o contributie importanta In acest sens”, explica si
profesorul Maciej Henneberg.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu