Uleiul de rapita are proprietati antioxidante

Uleiul de rapita are proprietati antioxidante

Cei care folosesc in general ulei de rapita stiu ca este excelent pentru salate, gustul sau combinandu-se foarte bine cu gustul de lamaie. In afara de faptul ca este foarte sanatos pentru organism, prin continutul sau de acid alpha-linoleic, un acid gras esential, este si un precursor al Omega 3, care ajuta la reducerea hipertensiunii, combat formarea de cheaguri de sange si ajuta la scaderea nivelului de colesterol.

Uleiul de rapita contine si vitamina E, care are proprietati antioxidante si de regenerare. De toate aceste beneficii putem profita consumand ulei de rapita in salate calde sau reci, care pot contine somon sau carne de vita (care se armonizeaza perfect cu aroma pura a rapitei), fructe uscate (in special migdale), sparanghel sau anghinare, legume coapte, paste sau orez.

1. Contine un nivel ridicat de steroli, adica de lipide simple, substante extrem de benefice in lupta cu bolile de inima. Potrivit Agentiei Americane pentru Administrarea Alimentelor, produsele ce contin cel putin 0,4 grame de steroli din plante pe portie, pot reduce riscul infarctului si pot micsora nivelul de colesterol rau cu 10-15%.

2. Este bogat in vitamina E, un antioxidant puternic necesar pentru a mentine integritatea membranelor celulare, protejand pielea de radicalii liberi. Vitamina E este una dintre cele mai importante pentru piele, asa ca afla mai multe despre ea din materialul: 5 vitamine indispensabile pentru ten. O lingurita de ulei de rapita contine 15% din necesarul zilnic de vitamina E.

3. Este ideal pentru gatit. Poti prepara dressinguri de salate sau il poti folosi ca ingredient principal pentru a sota mancarea, dar si pentru preparatele la gratar. Are un gust natural, ce pastreaza aromele felurilor de mancare intacte. Si mai retine ca inlocuieste cu succes margarina si untul din dulciuri.

4. Lupta impotriva cancerului. In urma unor studii s-a constatat ca uleiul de rapita poate avea efecte benefice impotriva mutatiilor celulelor, a caror consecinta este aparitia cancerului. Se pare ca acest ulei reduce riscul aparitei cancerului de colon. Potrivit unui studio realizat in 2011, uleiul de rapita a reduc incidenta aparitiei tumorilor la animale cu 50%, comparativ cu uleiul de porumb.

5. Reduce inflamatiile si durerile de articulatii, datorita prezentei acidului gras alfa-linoleic sau mai exact omega 3. Persoanale care sufera de artrita pot folosi uleiului de rapita pentru a-si ameliora starea. Beneficiile uleiului de rapita se poate vedea si in alte afectiuni inflamatorii, cum ar fi boli ale tractului digestiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu