Ce se intampla cu colesterolul daca consumi oua zi de zi
Cei mai multi dintre noi stiu ca ouale nu sunt bune, deoarece maresc valorile colesterolului din sange. Realitatea este mult mai nuantata: in organismul nostru exista doua tipuri de colesterol.
Colesterolul cu densitate mare (HDL) este numit si „colesterolul bun“,
deoarece impiedica aparitia pe vasele de sange a depunerilor de grasimi,
pe care le mentine in stare solubila, acest tip de colesterol fiind un
factor cheie in prevenirea bolilor de inima.
Colesterolul cu densitate scazuta (LDL), in schimb, este
„colesterolul rau“, care se depune pe artere si duce la aparitia bolilor
cardio-vasculare. Ei bine, ouale, conform ultimelor studii, cresc doar
„colesterolul bun“, cel „rau“ ramanand la valorile normale.
Peste 255 de studii, facute pe un numar total de 8.000 de persoane,
vin sa demonstreze efectul pozitiv al consumului de oua proaspete
asupra oamenilor cu valori ale colesterolului sau ale trigliceridelor
peste cele normale. Inlocuirea consumului de carne, de grasimi
hidrogenate (margarina), de prajeli, cu consumul de oua este, probabil,
prima si cea mai eficienta masura pentru tinerea sub control a acestei
probleme de sanatate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu