Motive sa consumam mai des fructe de mare
Daca intrebi orice medic nutritionist ti se va spune ca pestele si fructele de mare contin multi nutrienti de care corpul tau are mare nevoie. Se gatesc simplu, sunt mai usor de digerat de catre sistemul digestiv si au mult mai putine elemente dauntoare fata de carnea rosie.
Spre deosebire de animalele domestice care sunt crescute si hranite cu
hormoni de crestere, atat de daunatori omului, fructele de mare cresc si
se hranesc liber intr-un mediu care nu este controlat, acumuland multi nutrienti.
Iata cateva motive pentru care ar trebui sa consumi fructe de mare:
1. Fructele de mare ajuta la imbunatatirea memoriei si protejeaza
creierului. De asemenea, consumul regulat de fructe de mare scade riscul
aparitiei bolii Alzheimer. Datorita continutului mare de grasimi
polinesaturate, carnea fructelor de mare este usor asimilata si
metabolizata, constituind o importanta sursa de grasimi pentru creier.
2. Au un continut ridicat de acizi grasi Omega-3, esentiali pentru o
buna functionare a inimii. in plus, un nivel ridicat de Omega-3 asigura
o buna protectie impotriva trombozelor (cheaguri de sange), artritei,
reumatismului dar si a bolilor de rinichi.
3. Carnea fructelor de mare are un continut ridicat de fier si,
conform unor studii de specialitate, acesta este mai usor de asimilat
decat cel provenit din plante. Un nivel optim al fierului in organism
previne aparitia anemiei.
4. in tarile in care consumul de peste si fructe de mare este
ridicat, iar consumul de carne rosie este mai scazut s-a constatat o mai
mica incidenta a cancerului.
5. Au un continut ridicat de iod, o substanta foarte importanta
pentru functionarea corecta a glandei tiroide. Dezechilibrele aparute la
glanda tiroida influenteaza negativ metabolismul si necesita tratament
medical indelungat, mergand pana la interventii chirurgicale.
6. Fructele de mare au continut caloric scazut, astfel incat pot fi
consumate indiferent de stilul de viata pe care il ai, fiind indicate
si in dietele pentru slabit. in plus, datorita continutului ridicat de
minerale si nutrienti, fructele de mare ajuta la detoxifierea
organismului si la eliminarea metalelor grele.
7. Au un rol important in mentinerea sanatatii parului si a unghiilor, ajutand chiar la prevenirea caderii parului.
8. Femeilor insarcinate le este recomandat consumul fructelor de
mare pentru a contracara depresiile instalate ca urmare a modificarilor
hormonale.
S-a demonstrat de asemenea ca pestele si fructele de mare consumate
cu moderatie si foarte bine preparate termic in perioada de sarcina au
un efect benefic asupra dezvoltarii sanatoase a fatului.
9. Potrivit specialistilor in nutritie, consumul regulat de carne
de peste si fructe de mare reduce riscul aparitiei osteoporozei si al
aterosclerozei. in acelasi timp sunt si o sursa de calciu, usor
asimilabil de catre organism.
10. Nu in ultimul rand, consumul regulat de fructe de mare aduce
beneficii importante sistemului imunitar, contribuind la prevenirea
racelilor.
Fructele de mare au un efect antiinflamator, anticancerigen, in special
in cazul cancerului de colon. Sunt bogate in magneziu, vitamina B12,
zinc si cupru iar continutul ridicat de acizi grasi Omega-3 contribuie
la prevenirea imbatranirii premature.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu