Ceaiul rosu mentine sanatatea oaselor si a inimii
Ceaiul rosu rooibos chiar este un miracol pentru sanatate si ar trebui sa il incorporezi si tu cu incredere si placere in "meniul de lichide"
zilnic. Pe langa a fi un ceai extrem de sanatos, ceaiul rosu are si un
gust foarte bun dulce-acrisor, ceea ce intotdeauna este un plus desigur
si nici nu are timp limita de infuzare deci iti poti vedea linistita de treburi cat se prepara.
Planta Rooibos creste in mod natural si nu contine cofeina.
Acest lucru este important pentru ca asa planta nu va mai trebui sa fie
supusa vreunui proces chimic pentru eliminarea cofeinei. In plus, avand
in vedere ca sunt multe persoane care nu isi doresc sa consume cofeina,
poate chiar unii care evita sa bea inclusiv ceai din cauza asta, ceaiul
rooibos va fi alegerea ideala.
Stim deja ca majoritatea ceaiurilor contin antioxidanti, acesta
fiind unnul dintre principalele motive pentru care le si bem. Ceaiul
rosu rooibos contine o gama larga de antioxindati care ajuta la
protejarea organismului in multiple moduri. Doi dintre polifenolii pe
care ii contine, aspalantina si notofagina se gasesc in concentratii
mari in acest ceai.
Antioxidantii protejeaza organismul de daunele pe care radicalii
liberi le produc in organism, precum atacarea celulelor sanatoase.
Polifenolii au si proprietati antiinflamatorii si pot proteja impotriva
bolilor de inima.
Unul dintre principalele avantaje pentru sanatate ale ceaiului
rooibos este ca acesta contine mai multe minerale, care sunt vitale
pentru sanatate. Dintre aceste minerale merita mentionate: magneziu
(esential pentru sistemul nervos), calciu si mangan (esentiale pentru
dinti puternici si oase), zinc (important pentru metabolism si sistem
imunitar, dar nu numai) si fier (critic pentru distributia eficienta a
oxingenului prin sange si muschi).
Antioxidantii prezent in acest ceai incetinesc procesul de
imbatranire din organism si intaresc sistemul imunitar. Antioxidantii
lupta impotriva radicalilor liberi care ne deterioreaza pilea, parul,
oasele si alte organe din sistemul nostru facandu-ne astfel vulnerabili
la afectiuni si degradare.
Are efecte benefice si asupra mentinerii abilitatilor noastre
cognitive, reducand impactul reziduurilor oxidative din caile neuronale,
stimuland concentrarea si atentia.
Unele studii au demonstrat legatura dintre consumul de ceai rooibos
si reducerea incidentei unor forme de rooibos3cancer. Tot antioxidantii
mentionati anterior sunt cei carora le multumim pentru acest beneficiu
al rooibos-ului, unii dintre ei avand proprietati anti-mutagenice
(anti-cancerigene).
Ei apara celulele si ADN-ul impotriva factorilor nocivi si le inhiba cursul de dezvoltare.
Unul dintre cei mai puternici antioxidanti din ceaiul rooibos ceai
este denumit Chysoeriol. Acesta poate imbunatati circulatia prin
prevenirea activarii enzimei care poate declansa boli cardiovasculare.
Consumul de ceai Rooibos, de asemenea, este cunoscut pentru scaderea
tensiunii arteriale si a colesterolului.
Ceaiul rooibos contine un nivel ridicat de flavonoide, in special
cea numita quercetina (pe care o mai gasim si in mere, ceapa, fructe de
padure, struguri, citrice, ulei de masline si, desigur, ceaiul verde si
negru).
Aceasta are capacitatea de a calma numeroase afectiuni, cum ar fi
crampele abdominale, diareea si indigestia. Flavonoidele sunt cunoscute
ca fiind de mare ajutor pentru reducerea spasmelor, inflamatiei si
alergiilor.
Acest lucru se datoreaza in principal activarii ionilor K + (ioni
de potasiu) in organism care poate reduce prezenta hiperactivitatii in
tractul gastrointestinal, preveni diareea si alte probleme intestinale.
Extinzand acest beneficiu al ceaiului rooibos, se pare ca el are si
capacitatea de a atenua colicii copiilor. Mai ales ca nu contine
cofeina, deci este ideal si pentru consumul acestora.
Ceaiul rooibos este cunoscut pentru diminuarea stresului (stresul
ingrasa!), tensiunii arteriale si pentru imbunatatirea starii celor
hipertensivi in general. Ceaiul dilata bronhiile si nu numai ca
amelioreaza afectiunile cailor respiratorii, dar reuseste cu succes sa
actioneze si ca un remediu impotriva hipertensiunii.
Acest lucru este esential pentru sanatatea inimii, avand in vedere
ca hipertensiunea poate cauza boli cardiovasculare periculoase si poate
conduce la atac de cord sau ateroscleroza.
Ceaiul rosu rooibos este bogat in calciu, mangan si fluor care
ajuta la mentinerea structurii osoase rooibos5sanatoase si a dintilor
puternici. Prin cresterea biodisponibilitatii mineralelor din sistemul
tau, poti reduce sansele de a dezvolta boli cum ar fi artrita,
osteoporoza si durerile articulare cronice. Manganul lucreaza de fapt la
un nivel mai profund si stimuleaza enzimele care sunt esentiale
construirii oaselor si repararii in urma unor accidentari sau afectiuni
osoase.
Despre fluorul din pasta de dinti sau apa de gura am auzit cu
totii, tocmai pentru ca acei compusi sunt corelati adesea cu sanatatea
dentara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu