Ceaiul rosu mentine sanatatea oaselor si a inimii

Ceaiul rosu mentine sanatatea oaselor si a inimii

Ceaiul rosu rooibos chiar este un miracol pentru sanatate si ar trebui sa il incorporezi si tu cu incredere si placere in "meniul de lichide" zilnic. Pe langa a fi un ceai extrem de sanatos, ceaiul rosu are si un gust foarte bun dulce-acrisor, ceea ce intotdeauna este un plus desigur si nici nu are timp limita de infuzare deci iti poti vedea linistita de treburi cat se prepara.

Planta Rooibos creste in mod natural si nu contine cofeina. Acest lucru este important pentru ca asa planta nu va mai trebui sa fie supusa vreunui proces chimic pentru eliminarea cofeinei. In plus, avand in vedere ca sunt multe persoane care nu isi doresc sa consume cofeina, poate chiar unii care evita sa bea inclusiv ceai din cauza asta, ceaiul rooibos va fi alegerea ideala.

Stim deja ca majoritatea ceaiurilor contin antioxidanti, acesta fiind unnul dintre principalele motive pentru care le si bem. Ceaiul rosu rooibos contine o gama larga de antioxindati care ajuta la protejarea organismului in multiple moduri. Doi dintre polifenolii pe care ii contine, aspalantina si notofagina se gasesc in concentratii mari in acest ceai. 

Antioxidantii protejeaza organismul de daunele pe care radicalii liberi le produc in organism, precum atacarea celulelor sanatoase. Polifenolii au si proprietati antiinflamatorii si pot proteja impotriva bolilor de inima.

Unul dintre principalele avantaje pentru sanatate ale ceaiului rooibos este ca acesta contine mai multe minerale, care sunt vitale pentru sanatate.  Dintre aceste minerale merita mentionate: magneziu (esential pentru sistemul nervos), calciu si mangan (esentiale pentru dinti puternici si oase), zinc (important pentru metabolism si sistem imunitar, dar nu numai) si fier (critic pentru distributia eficienta a oxingenului prin sange si muschi).

Antioxidantii prezent in acest ceai incetinesc procesul de imbatranire din organism si intaresc sistemul imunitar. Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi care ne deterioreaza pilea, parul, oasele si alte organe din sistemul nostru facandu-ne astfel vulnerabili la afectiuni si degradare.

Are efecte benefice si asupra mentinerii abilitatilor noastre cognitive, reducand impactul reziduurilor oxidative din caile neuronale, stimuland concentrarea si atentia.

Unele studii au demonstrat legatura dintre consumul de ceai rooibos si reducerea incidentei unor forme de rooibos3cancer. Tot antioxidantii mentionati anterior sunt cei  carora le multumim pentru acest beneficiu al rooibos-ului, unii dintre ei avand proprietati anti-mutagenice (anti-cancerigene).

Ei apara celulele si ADN-ul impotriva factorilor nocivi si le inhiba cursul de dezvoltare.

Unul dintre cei mai puternici antioxidanti din ceaiul rooibos ceai este denumit Chysoeriol. Acesta poate imbunatati circulatia prin prevenirea activarii enzimei care poate declansa boli cardiovasculare. Consumul de ceai Rooibos, de asemenea, este cunoscut pentru scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului.

Ceaiul rooibos contine un nivel ridicat de flavonoide, in special cea numita quercetina (pe care o mai gasim si in mere, ceapa, fructe de padure, struguri, citrice, ulei de masline si, desigur, ceaiul verde si negru).

Aceasta are capacitatea de a calma numeroase afectiuni, cum ar fi crampele abdominale, diareea si indigestia. Flavonoidele sunt cunoscute ca fiind de mare ajutor pentru reducerea spasmelor, inflamatiei si alergiilor.

Acest lucru se datoreaza in principal activarii ionilor K + (ioni de potasiu) in organism care poate reduce prezenta hiperactivitatii in tractul gastrointestinal, preveni diareea si alte probleme intestinale.

Extinzand acest beneficiu al ceaiului rooibos, se pare ca el are si capacitatea de a atenua colicii copiilor. Mai ales ca nu contine cofeina, deci este ideal si pentru consumul acestora.

Ceaiul rooibos este cunoscut pentru diminuarea stresului (stresul ingrasa!), tensiunii arteriale si pentru imbunatatirea starii celor hipertensivi in general. Ceaiul dilata bronhiile si nu numai ca amelioreaza afectiunile cailor respiratorii, dar reuseste cu succes sa actioneze si ca un remediu impotriva hipertensiunii.

Acest lucru este esential pentru sanatatea inimii, avand in vedere ca hipertensiunea poate cauza boli cardiovasculare periculoase si poate conduce la atac de cord sau ateroscleroza.

Ceaiul rosu rooibos este bogat in calciu, mangan si fluor care ajuta la mentinerea structurii osoase rooibos5sanatoase si a dintilor puternici. Prin cresterea biodisponibilitatii mineralelor din sistemul tau, poti reduce sansele de a dezvolta boli cum ar fi artrita, osteoporoza si durerile articulare cronice. Manganul lucreaza de fapt la un nivel mai profund si stimuleaza enzimele care sunt esentiale construirii oaselor si repararii in urma unor accidentari sau afectiuni osoase.

Despre fluorul din pasta de dinti sau apa de gura am auzit cu totii, tocmai pentru ca acei compusi sunt corelati adesea cu sanatatea dentara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu