Remediu cu cozi de cirese pentru celulita
Pietele sunt pline de cirese si ar trebui sa profitam de aceste fructe de vara, dar sa nu uitam nici de coditele lor. Cozile de cirese au proprietati terapeutice remarcabile, fiind excelente remedii pentru bolile de rinichi, hipertensiune, celulita si nu numai."Cozile de cirese au proprietati antiinflamatoare si sunt extrem de benefice in tratarea afectiunilor renale si urinare. Fiind bogate in flavonoide, saponine si saruri de potasiu, cozile de cirese ajuta la eliminare a toxinelor din organism", a declarat fitoterapeutul Elena Badea, pentru Adevarul.
Ceaiul din cozi de cirese este forma cea mai comuna de administrare. Se obtine astfel: peste 2 lingurite de cozi se toarna o cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 15 minute dupa care se strecoara. Se consuma trei cani pe zi, inaintea meselor principale.
Pudra de cozi de cirese scade tensiunea si glicemia
Cozile de cirese pot fi administrate si sub forma de pulbere, un produs cu proprietati mai bogate decat infuzia, indicat inclusiv hipertensivilor. "Pulberea de cozi de cirese se obtine prin macinarea coditelor uscate. Se administreaza de 2-3 ori pe zi cate o lingurita. Pe langa calitatile enumerate mai sus, pulberea are si efecte hipoglicemiante si hipotensoare", a adaugat fitoterapeutul.
Remediu cu cozi de cirese pentru celulita
Pentru ameliorarea celulitei, este indicat extractul uscat din cozi de cirese, care da rezultate excelente mai ales daca in perioada administrarii facem si putina miscare. "Extractul uscat de cozi de cirese se obtine din extract alcoolic de cozi de cirese, din care s-a evaporat complet alcoolul. Este o pudra fina, cu un gust astringent - sarat, foarte bogata in principii active care, prin stimularea rinichilor elimina excesul de apa, prin reducerea inflamatiei si prin stimularea metabolismului grasimilor, blocand intr-o anumita masura formarea de tesut adipos, fiind o arma eficienta in lupta cu celulita", precizeaza Elena Badea
Cum se foloseste extractul de cozi de cirese
O cura cu extract de cozi de cirese dureaza o luna. Iata cum se administreaza: "Se iau 1-1,5 grame de extract pe zi, in reprize, pe stomacul gol. Este absolut necesar consumul a minimum doi litri de apa plata pe zi, pentru a preveni deshidratarea si, in plus, este recomandat ca in timpul curei sa facem gimnastica pentru picioare si abdomen, precum si un masaj energic al zonelor afectate", mai spune fitoterapeutul.
Intre cure sa se faca pauze de 10 zile!
Precautii si contraindicatii
Inainte de a incepe o cura cu preparate pe baza de cozi de cirese, asigurati-va ca stiti la ce sa va asteptati si ca o administrati corect. "La doze normale, nu exista reactii adverse deoarece nu contin principii active toxice. Persoanele care au calculi renali de dimensiuni medii si mari ar trebui sa consume cu prudenta cozile de cirese deoarece pot provoca migrarea acestora", mai spune fitoterapeutul.
Principalul risc este insa acela ca, fara a tine cont de sfatul specialistului, ne putem trezi ca ne-am deshidratat. "Pe timpul curei cu cozi de cirese se consuma minimum doi litri de apa pe zi, pentru a preveni deshidratarea, care poate aparea in urma stimularii intense a activitatii rinichilor", recomanda specialistul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu