Mancarica de mazare, reteta sanatoasa

Mancarica de mazare, reteta sanatoasa

Mazarea este o planta anuala ce poate fi cultivata din anotimpul rece (imediat ce pamantul ajunge la 10 grade celsius) pana la inceputul verii. Planta creste cel mai bine la temperaturi intre 13-18 grade celsius. Ating maturitatea la 60 de zile dupa plantare. Mazarea este leguma verde, in forma de pastaie. Exista soiuri de mazare agatatoare ce pot creste pana la 1-2 m inaltime si se sprijina de tot ce intalnesc in cale. Frunzele sunt grupate in manunchiuri de cate 1-3 perechi. Florile sunt albe, dungate sau colorate. Fructul mazarii este o pastaie ce contine 4-10 boabe, fine sau ridate, in functie de varietate.
Mancarica de mazare este cea mai simpla forma de a consuma aceasta leguma. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a obtine un adevarat deliciu culinar!

Ingrediente:

– 500gr mazare boabe congelate

– 1 morcov

– 1 ardei capia mic

– 1 rosie medie

– 2 fire de ceapa verde

– 2 linguri bulion

– 1 lingura de faina

– 1 lingurita de ulei

– 600ml apa

– sare si piper dupa gust

– 750g cotlet sau ceafa de porc

– condimente de gratar

Punem la cuptor intr-o tava, carnea de porc taiata felii de 1 cm grosime condimentata. si lasam pentru 35 de minute la 200*C

Intr-o oala de 2L, peste lingurita de ulei incinsa adaugam rosia curatata de coaja si taiata cubulete impreuna cu morcovul, ardeiul capia si ceapa verde taiate rondele mici. Dupa ce incep sa devina rumene se adauga apa si dupa ce a dat in clocot se lasa la fiert inca 8 minute, pana se inmoaie morcovul.

Se adauga mazarea, impreuna cu sare si piper dupa gust si se mai lasa la fiert inca 8 minute.

Intr-un bol amestecam 5 linguri de supa (din oala) impreuna cu 2 linguri de bulion si 1 lingura de faina si amestecam pana se omogenizeaza. Apoi se adauga sosul obtinut peste legume, se amesteca usor si se mai lasa la foc inca 5 minute.

Oprim mancarea si o lasam la racit. Se adauga la final 1-2 felii de carne la gratar (optional).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu