Mancarica de mazare, reteta sanatoasa
Mazarea este o planta anuala ce
poate fi cultivata din anotimpul rece (imediat ce pamantul ajunge la 10
grade celsius) pana la inceputul verii. Planta creste cel mai bine la
temperaturi intre 13-18 grade celsius. Ating maturitatea la 60 de zile
dupa plantare. Mazarea este leguma verde, in forma de pastaie. Exista
soiuri de mazare agatatoare ce pot creste pana la 1-2 m inaltime si se
sprijina de tot ce intalnesc in cale. Frunzele sunt grupate in
manunchiuri de cate 1-3 perechi. Florile sunt albe, dungate sau
colorate. Fructul mazarii este o pastaie ce contine 4-10 boabe, fine sau
ridate, in functie de varietate.
Mancarica de mazare este cea mai simpla forma de a consuma aceasta leguma. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a obtine un adevarat deliciu culinar!
Mancarica de mazare este cea mai simpla forma de a consuma aceasta leguma. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a obtine un adevarat deliciu culinar!
Ingrediente:
– 500gr mazare boabe congelate
– 1 morcov
– 1 ardei capia mic
– 1 rosie medie
– 2 fire de ceapa verde
– 2 linguri bulion
– 1 lingura de faina
– 1 lingurita de ulei
– 600ml apa
– sare si piper dupa gust
– 750g cotlet sau ceafa de porc
– condimente de gratar
Punem la cuptor intr-o tava, carnea de porc taiata felii de 1 cm grosime condimentata. si lasam pentru 35 de minute la 200*C
Intr-o oala de 2L, peste lingurita de ulei incinsa adaugam rosia
curatata de coaja si taiata cubulete impreuna cu morcovul, ardeiul capia
si ceapa verde taiate rondele mici. Dupa ce incep sa devina rumene se
adauga apa si dupa ce a dat in clocot se lasa la fiert inca 8 minute,
pana se inmoaie morcovul.
Se adauga mazarea, impreuna cu sare si piper dupa gust si se mai lasa la fiert inca 8 minute.
Intr-un bol amestecam 5 linguri de supa (din oala) impreuna cu 2
linguri de bulion si 1 lingura de faina si amestecam pana se
omogenizeaza. Apoi se adauga sosul obtinut peste legume, se amesteca
usor si se mai lasa la foc inca 5 minute.
Oprim mancarea si o lasam la racit. Se adauga la final 1-2 felii de carne la gratar (optional).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu