Potopul lui Noe se va repeta

Potopul lui Noe se va repeta


Probleme referitoare la mitul biblic al Potopului și al Arcei lui Noe

    Noe n-ar fi avut cum să aducă câte două animale din fiecare specie. Ar fi trebuit să meargă în locuri neștiute pe atunci precum Australia, Japonia, America, insule din Pacific.Observația apare ca obiecție, de ex., într-o lucrare („Essai Sur Cette Question : Quand et Comment l’Amérique A-t-Elle Été Peuplée d’Hommes et d’Animaux?”) a savantului geograf elvețian Samuel Engel, scrisă în 1767, anume la pagina 45 din ediția numerizată de Sabin Americana (în ediția numerizată de google la pagina 132) în capitolul 11 din volumul întâi, „cartea a doua” („Livre Second”) a „părții întâi” (Première Partie), intitulată „De Unde Au Venit Animalele în America?” („D’Où Sont Venus les Animaux De l’Amérique ?”).

    Animalele nu ar fi putut supraviețui toate în același loc. Diferența de temperatură ar fi fost o porblemă majoră. Animalele adaptate la viața polară( ursul polar, foca, pinguinul ) nu ar fi avut cum să conviețuiască în același loc cu animale tropicale (crocodilul, cămila ).

    Pentru a ploua 365 sau 371 de zile încontinuu ar fi trebuit ca de undeva să se golească o cantitate foarte mare de apă, și dacă ar fi plouat, acea cantitate de apă s-ar fi întors în locul de unde a venit, și nu ar fi inundat Pământul.

    Geografic este imposibil să plouă atâtea zile.
    Dacă apa a ajuns peste toți munții, ea ar fi trebuit să se ridice peste 8848 m (vârful Everest). La acea înălțime aerul este rarefiat și respirația câtorva milioane de specii ar fi fost imposibilă. În mod similar, în capitolul 2 din cartea a patra („Preuves de la Non-Universalité du Déluge”) a părții a doua (p. 265-269 în ediția numerizată de Sabin Americana) din „Essai Sur Cette Question : Quand et Comment l’Amérique A-t-Elle Été Peuplée d’Hommes et d’Animaux?”, autorul (Samuel Engel) explică că odată ce nivelul apei a depășit plafonul de nori, nu mai putem avea de-a face cu „ploaie” cum pretinde Biblia (Facere capitol 7:13) și astfel nici „potop” care să fi acoperit realmente toată suprafața uscatului. Obiecția nu ține seama însă de faptul că autorii Bibliei credeau că ploaia își are originea în miticele „rezervoare” dumnezeiești aflate deasupra „tăriei”. Pentru anticii autori ai mitului Potopului biblic, dilema era deci evitată, pentru că evreii credeau că apa precipitațiilor provine din rezervoarele aflate deasupra boltei rigide („firmamentului”, tăriei) și transparente a cerului, peste care se afla tronul lui Dumnezeu care deschide jgheaburile pe unde iese apa din rezervoare, și nu din condensarea parțială a acumulărilor de vapori care sunt norii, așa cum se consideră azi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu