Motive pentru a consuma lamai
Lamaile ajuta la indepartarea oboselii, tensiunii, dar detin un rol esential si in reintinerirea pielii. Medicul Florentina Dragu spune pentru Gandul de ce e necesar sa includem acest fruct in viata noastra de zi cu zi.
"Lamaia este un fruct omniprezent in alimentatia
noastra, care a depasit limitarile sezoniere specifice altor citrice (o
regasim in oferta magazinelor indiferent de sezon), cu gust specific -
intens acru, cu un miros si o savoare care o fac inconfundabila, dar si
cu multiple calitati si intrebuintari. Lamaile au un aport redus de
grasimi si proteine, aport mic de glucide - 9 grame/ 100 g (din care 3 g
de fibre), aport ridicat de vitamina C (la 100 g de lamaie se asigura
aprox.
88% din DZR de vitamina C a adultului sanatos), aport ridicat de
potasiu si scazut de sodiu", spune medicul specialist in boli si
nutritie Florentina Dragu pentru Gandul.
1. Din punct de vedere nutritional, lamaia este atat un aliment,
dar si un condiment, care aduce un aport caloric minimal de 30 kcal/ 100
g, facandu-l fructul ideal al dietelor de slabire (apa cu lamaie –
alimentul cu prezenta obligatorie in aceste diete);
2. Vitamina C din lamaie, prin efectele sale antioxidante si
flavonoide, ajuta organismul sa lupte impotriva diverselor boli,
afectiuni si stimuleaza imunitatea;
3. Este un aliment alcalinizant. Desi are gust intens (acid) poate
fi folosita ca un pansament gastric-detoxifiant (apa cu lamaie).
4. Are proprietati antibacteriene demonstrate si un rol detoxifiant hepatic;
5. Contine vitamina P cu rol tonifiant al peretilor vasculari si cu efecte benefice in dieta persoanelor hipertensive;
6. Ajuta in tratamentul litiazei renale (in special prin depuneri de calciu);
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu