Cum se fierbe corect broccoli?
Broccoli este o leguma esentiala pentru sanatate, deoarece a fost din nou numit de oamenii de stiinta drept un "superaliment". De ce a capatat acest apelativ si la ce ajuta el? Descopera singura daca merita sa-l introduci in alimentatia ta!
Oase puternice. Aceasta leguma contine in cantitati mari calciu si vitamina C, nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor;
Sanatatea sistemului digestiv. Potrivit unui studiu, broccoli poate
elimina Helicobacter pylori (H.pylori), si asta datorita continutului
de sulforafan;
Prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Oamenii
de stiinta au descoperit ca o dieta bazata pe broccoli, ceai, ceapa,
mere (toate bogate in flavonoizi), reduce riscul cu 20% de dezvoltare a
afectiunilor cardiovasculare;
intarirea sistemul imunitar.
Nu numai ca este bogat in vitamina C, dar broccoli contine si
betacaroten, zinc, seleniu si alte minerale care ajuta sistemul
imunitar;
O sarcina sanatoasa. Broccoli contine si acid
folic, o vitamina B, necesara pentru divizarea corespunzatoare a
celulelor in sinteza ADN-ului. Cu un deficit de acid folic, celulele
sistemului nervos al fatului nu se divid adecvat.
Acum ca te-ai lamurit de proprietatile sale, invata sa-l gatesti
corect! Dar nu-l ocoli nici in stare cruda, deoarece astfel are toti
nutrientii intacti si este delicios in salate, sucuri presate la rece si
smoothie-uri.
Pentru a-si pastra culoarea si sa fie putin crocant, broccoli
trebuie preparat intr-un alt mod decat scufundat in apa, chiar mai
simplu si mai rapid! Iata care sunt sfaturile esentiale de care trebuie
sa tii cont atunci cand vrei sa fierbi broccoli corect:
1. Pune o cratita goala pe foc pentru a se incinge.
2. Toarna doar putina apa pe fundul ei pentru a favoriza formarea aburilor.
3. Arunca in cratiti floretele de broccoli si cotorul curatat de coaja fibroasa.
4. Asezoneaza broccoli cu sare, piper negru si ulei de masline extravirgin.
5. Pune capacul peste cratita si lasa la fiert aproximativ 3
minute, pana cand broccoli este patruns, dar inca crocant. Apoi mai
lasa-l inca un minut fara capac.
Bineinteles ca pentru a obtine florete de broccoli fierte corect poti sa folosesti in aparatele de preparat la aburi sau o sita speciala pentru prepararea la aburi, insa metoda prezentata mai sus nu necesita ustensile speciale si este cea mai simpla.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu