O glicemie scazuta poate provoca numeroase probleme de sanatate,
asa ca este esential sa stii care sunt alimentele care scad glicemia,
scrie lifehack.org. Inainte sa iti notezi ce este recomandat sa consumi,
este indicat sa stii si care sunt cauzele pentru care ai glicemia
scazuta.
Totul porneste de la nivelul de insulina din
organism, hormonul responsabil de absorbtia nutrientilor. In momentul in
care organismul uman nu produce suficienta insulina, se pot declansa
anumite boli, cum ar fi diabetul zaharat de tip doi. Pentru a te asigura
ca nivelul de insulina din organism este normal, trebuie sa ai o dieta
sanatoasa si echilibrata. Asa ca este indicat sa iti faci o lista cu
alimentele care scad glicemia.
Alimentele care scad glicemia
1. Spanacul
Spanacul se afla pe primul loc pe lista cu alimentele care scad
glicemia, acesta este bogat in amino acizi, iar o portie de spanac
contine aproximativ cinci grame de proteine. Spanacul este bogat si in
minerale, calciu, magneziu si potasiu, care ajuta la scaderea glicemiei,
si este o importanta sursa de fibre pentru organism. Adauga spanac in
smoothie-uri, salate sau diferite mancaruri si bucura-te de beneficiile
pe care le are acesta asupra sanatatii.
2. Avocado
Avocado este recomandat in foarte multe diete din numeroase motive.
Ajuta la scaderea glicemiei, este foarte sanatos, contine grasimi
mononesaturate si este foarte sanatos pentru inima. Totodata, este o
sursa bogata de fibre, amino acizi, vitamina B, minerale, magneziu si
potasiu si poate fi adaugat in foarte multe salate sau smoothie-uri.
3. Oua
Desi nu au o reputatie prea buna, ouale aduc o contributie
importanta asupra sanatatii. Pot fi incluse in multe diete, sunt o sursa
importanta de proteine, grasimi sanatoase, vitaminele B12 si D si ajuta
la scaderea glicemiei. Este suficient doar sa le consumi cateva zile si
sa te bucuri de beneficiile acestora asupra sanatatii. Le poti manca
fierte, la micul dejun, le poti adauga in salate sau le poti folosi la
prepararea diferitelor mancaruri.
4. Broccoli
Broccoli face parte din alimentele care scad glicemia. Acesta este o
sursa importanta de fibre, iti ofera foarte multa energie si poate fi
consumat oricand, in diferite feluri. Poti sa il adaugi in salate, sa il
prepari la aburi sau sa il adaugi in diferite mancaruri. Este si o
importanta sursa de nutrienti si minerale, asa ca ai foarte multe motive
sa il consumi.
5. Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc este o importanta sursa de calciu, proteine,
magneziu si potasiu. Desigur, daca suferi de intoleranta la lactoza, nu
este recomandat sa il incluzi in dieta. Iaurtul grecesc este bogat in
nutrienti si ajuta la scaderea glicemiei. Poate fi consumat ca atare sau
in combinatie cu diferite fructe. In plus, poti sa iti prepari si un
smoothie delicios sau il poti servi in loc de inghetata.
6. Migdale
Migdalele sunt bogate in proteine si au numeroase beneficii asupra
sanatatii. Sunt recomandate in multe diete si este recomandat sa le
consumi ori de cate ori ai ocazia. 30 de grame de migdale (aproximativ
22 de migdale) contin sapte grame de proteine, trei grame de fibre si
doar un gram de zahar. Sunt bogate in magneziu si potasiu si iti ofera
si o parte din necesarul zilnic de calciu, fier si zinc. Adauga-le in
salate sau consuma-le cu cereale, iaurt grecesc sau ca atare.
7. Seminte de chia
Semintele de chia sunt foarte mici, dar au o importanta contributie
asupra sanatatii. Sunt o sursa importanta de amino acizi, proteine,
fibre, nutrienti, magneziu, calciu si fier si ajuta la scaderea
glicemiei. Semintele de chia sunt bogate si in Omega 3 si au numeroase
beneficii asupra sanatatii inimii. Pot fi incluse usor in alimentatie,
le poti servi cu cereale sau le poti adauga in smoothie-uri sau salate.
8. Iarba de grau
Desi nu pare foarte gustoasa, iarba de grau este benefica
organismului. Ajuta la scaderea glicemiei, imbunatateste digestia si
detoxifiaza. Nu contine gluten, este o sursa importanta de aminoacizi,
fibre, minerale si clorofila, dar si un pigment natural. Poti sa prepari
diferite sucuri din iarba de grau sau poti sa o consumi sub forma de
pudra. In plus, iarba de grau este foarte sanatoasa si pentru par si
piele.
9. Somon
Somonul este bogat in proteine, fier, grasimi sanatoase, vitamina
B, minerale, magneziu, potasiu si Omega 3. Ajuta la scaderea glicemiei
si este recomandat in multe diete. Daca nu iti place carnea de somon,
poti sa optezi pentru carnea de ton, are aceleasi beneficii asupra
sanatatii. Este important sa cumperi peste proaspat, in acest fel te vei
asigura ca acesta nu contine substante care ar putea fi daunatoare
pentru organism.
10. Linte
Lintea este foarte valoroasa din punct de vedere al aportului pe care il are asupra sanatatii, asa ca si ea face parte dintre alimentele care scad glicemia. Este o sursa importanta de antioxidanti, nu este foarte scumpa, poate fi adaugata in foarte multe retete si este gustoasa. Lintea poate fi preparata in doar 20 de minute, asa ca este perfecta pentru micul dejun. Lintea rosie este considerata a fi cea mai gustoasa. Poti sa adaugi linte in supe sau salate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu