Adevarul despre apa carbogazoasa

Adevarul despre apa carbogazoasa

Pentru persoanele care au un stil de viata sanatos, dar carora nu le place apa plata, apa carbogazoasa, sau apa minerala, cum o mai numesc mult desi nu inseamana neaparat unul si acelasi lucru, reprezinta o optiune ideala.

Totusi, anumite voci sustin ca nu ar trebui consumata si ca ar avea numeroase efecte negative asupra organismului. Iata cateva mituri despre apa carbogazoasa, analizate de medici, potrivit Prevention.com:

Mit: „Apa cu bule" nu hidrateaza la fel de bine ca apa plata.
in ceea ce priveste capacitatea de a hidrata, nu exista nicio diferenta intre apa plata si apa carbogazoasa. in realitate, mai multe studii au aratat ca dupa un antrenament intens, apa „minerala" inlocuieste mai eficient fluidele pierdute prin transpiratie.

Mit: Afecteaza dintii si oasele.
Acidul carbonic, rezultat din reactia apei cu dioxidul de carbon, poate afecta smaltul, dar doar in situatia in care este consumat in cantitati mari. Daca nu beti un bax de apa „minerala" pe zi, nu trebuie sa va faceti probleme in legatura cu stralucirea dintilor. Densitatea oaselor este influentata de sucurile acidulate, nu de apa cu bule.

Mit: Apa minerala ingrasa.
Este adevarat ca va simtiti mai balonat dupa ce beti un pahar de apa carbogazoasa, dar acest lucru nu se va vedea pe cantar niciodata. De fapt, specialistii au descoperit ca apa imbogatita cu dioxid de carbon ne face sa ne simtim mai plini si implicit, sa mancam mai putin. Evitati variantele cu „vitamine" si indulcitori artificiali.

Mit: Este sursa unor neplacute arsuri stomacale.
Cercetatorii au demontat ideea potrivit careia efectul efervescent cauzeaza reflux gastric. Totusi, daca sunteti una din acele persoane cu predispozitie pentru arsuri stomacale, ideal ar fi sa alegeti apa plata, mai ales in timpul meselor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu