Cateva flori considerate otravitoare

Cateva flori considerate otravitoare

Dincolo de aspectul estetic si calitatile terapeutice, unele plante contin substante extrem de toxice, care otravesc organismul, provocand dureri de cap, iritatii, convulsii si chiar decesul. Iata cateva flori considerate otravitoare:

1. Lacramioara
Cunoscuta si sub denumirea de margaritar sau dumbravioara este una dintre cele mai incântatoare flori. Iubite si apreciate pentru finetea, gingasia, dar mai ales pentru parfumul lor, lacramioarele sunt in intregime otravitoare. In planta au fost descoperite aproximativ 38 de substante toxice, iar verdictul asupra continutului lor toxic a fost unul uimitor: toate partile plantei - florile, fructele, semintele, tulpinile, radacinile si frunzele - sunt otravitoare.

Ingestia unei mici cantitati s-ar putea sa nu va raneasca prea mult, dar daca se consuma o cantitate mai mare, consecintele pot fi diverse: se pot manifesta ameteli, stare de greata si voma, dureri la nivelul gurii si dureri abdominale, diaree si crampe stomacale. De asemenea poate fi afectata si inima, bataile inimii pot deveni neregulate rapide sau se pot incetini.

2. Crizantema
Cele peste 100 de specii de crizanteme, intr-o varietate coplesitoare de culori, portocalii, galbene, grena sau albe, ne lumineaza gradinile, curtile sau balcoanele prin frumusetea lor. Din pacate si aceste plante sunt toxice pentru oameni, dar nu intr-o doza periculoasa.

Atingerea lor poate cauza usturimi si mancarimi ale pielii, precum si inflamarea locului ce a intrat in contact cu planta. Persoanele care intra in mod constant in contact cu tulpina si frunzele de crizantema, pot suferi dermatita de contact, din cauza unor substante toxice foarte puternice

3. Narcisa
Recunoscute in trecut ca plante otravitoare, frumoasele flori galbene care vestesc primavara si pe care le daruim prietenelor si mamelor noastre de ziua femeii, pot cauza diaree, greata si varsaturi daca sunt ingerate.
Semnele de intoxicatie sunt: greata, vome, crampe si diaree.

4. Iedera
Poate provoaca intoxicatii atat in cazul oamenilor, cat si al animalelor (in special al câinilor) atunci când frunzele acesteia sunt ingerate. Simptomele apar sub forma de dificultate in respiratie, convulsii si varsaturi. Este posibil sa apara si semne de paralizie. Efectele intoxicatiilor cu aceste plante depind de cantitatea ingerata. Ele pot dura câteva ore si dispar, in general, de la sine. in unele cazuri au fost inregistrate simptome ca delirul, iritatii ale pielii sau basici in zona gurii.

5. Hortensia
Florile hortensiei pot fi albastre, rosii, roz sau mov, in functie de pH-ul solului. Ingerarea frunzelor si a mugurilor Hortensiei poate provoca varsaturi, dureri abdominale si, in cazuri mai grave, persoana afectata poate intra intr-o stare de letargie. Persoanele sensibile pot dezvolta dermatita de contact in momentul ingrijirii hortensiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu