Apa plata toxica in magazine, marcile periculoase

Apa plata toxica in magazine, marcile periculoase
"Protectia consumatorilor" a descoperit o escrocherie cu apa de baut vanduta in Bucuresti, in magazine mari. Mai multe sortimente de apa plata vandute in hypermarketuri și supermarketuri au indicatori microbiologici depasiti si de mii de ori. Pur si simplu intre produs si eticheta nu mai exista nicio legatura. Consumatorii au crezut ca beau apa curata si sigura din punct de vedere microbiologic si in realitate consumau apa plata mai toxica decat ceea ce puteau sa bea de la robinetul de acasa.

Cinci sortimente de apa de masa si de izvor, comercializate in hypermarketuri și supermarketuri din București, nu sunt bune pentru consum, intrucat nu respecta indicatorii microbiologici, potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Din analizele efectuate, sustin reprezentantii ANPC, au rezultat urmatoarele neconformitati:

Winny- apa izvor plata, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 1.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 600 fata de limita prevazuta de 20.

Apa de masa necarbogazoasa Aro, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 20.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 16.800  fata de limita prevazuta de 20 .

 Apa de izvor Calipso, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 6l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 14.700, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 3.200  fata de limita prevazuta de 20 .

Apa de izvor plata Izvorul Zanelor, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 2.820, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 104  fata de limita prevazuta de 20 .

Apa de izvor Aqua Queen, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 5l, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 2.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 900  fata de limita prevazuta de 20 .

in urma abaterilor constatate s-au aplicat amenzi contraventionale in valoare totala de 50.000 lei si au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman a produselor Apa de Izvor Calipso si Apa de Izvor Plata Izvorul Zanelor in cantitate totala de 244 l. Celelalte doua  sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului.

Totodata, mai sustin reprezentantii ANPC, s-a dispus extinderea controlului la producatorii din judul Ilfov, respectiv Harghita, prin comisariatele judetene de protectie a consumatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu