Uleiul de patchouli are numeroase beneficii

Uleiul de patchouli are numeroase beneficii

Uleiul de patchouli are are o aroma care iti poate ridica moralul si te transporta intr-o lume de fantezie - necunoscuta si mistica. Este un lichid vascos de culoare galbena, cu un miros de mosc si usor dulce. Dincolo de parfumul sau, acest ulei are numeroase beneficii. Iata ce poti obtine cu doar cateva picaturi de ulei de patchouli:

Este un bun diuretic
Acest ulei ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Are un efect diuretic, contribuind astfel la cresterea frecventei si a cantitatii de urinare. Acesta reduce sansele de retentie a apei si faciliteaza pierderea in greutate. De asemenea, cu ajutorul sau, acidul uric si sarurile sunt eliminate din organism. Doar se amesteca cateva picaturi de ulei esential de patchouli sau ulei de infuzat in apa de baie.

Calmeaza inflamatiaUleiul pachiouli este de asemenea cunoscut pentru ca reduce inflamatia, cauzata in principal din cauza febrei. De asemenea, contribuie la scaderea temperaturii corpului. Trateaza inflamatiile legate de piele, precum si inflamatiile interne, cum ar fi artrita.

Este un afrodiziac
Acest ulei imbunatateste, de asemenea, sanatatea reproductiva a barbatilor si a femeilor. Uleiul de patchouli influenteaza hormonii - estrogeni, progesteron si testosteron .
Actioneaza ca un antidepresiv
Uleiul de patchouli, de asemenea, ajuta la atenuarea simptomelor de depresie, elimina tensiunea, reduce anxietatea si imbunatateste starea de spirit. Acesta este utilizat in mod predominant in aromoterapie pentru a stimula productia de serotonina si dopamina.

Este astringent
Aplicarea topica de ulei de patchouli diluat previne hemoragia vaselor capilare sanguine ale pielii prin contractarea acestora. De asemenea, strange tesuturile musculare si previne ridarea.

Actioneaza ca un insecticid
Surprinzator, dar desi are o aroma dulce, poate tine la distanta insectele, fiind utilizat frecvent sub forma de fumigatii si spray-uri.

Foarte important: uleiul de patchouli nu trebuie ingerat. De asemenea, in timpul aplicarii topice trebuie diluat intr-un ulei purtator cum ar fi uleiul de migdale sau de masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu