Motive pentru a bea suc de aloe vera

Motive pentru a bea suc de aloe vera

Aloe vera este larg raspandita ca planta ornamentala; cu toate acestea, este la fel de populara ca planta medicinala. Extractele de A. vera sunt folosite pe scara larga in cosmetica si medicina alternativa, sustinandu-se ca au proprietati de reintinerire, vindecare sau analgezice.

In scopuri teraputice se folosesc atat seva cat si gelul frunzelor de aloe vera, insa trebuie indeplinita o conditie esentiala, si anume: frunzele se culeg abia cand planta implineste 2-3 ani. Seva se scurge cand se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate in mucilagiu din miezul frunzei. Fiecare ar trebui sa bea suc de aloe vera de doua ori pe saptamana, iar motivele le gasiti mai jos:

Repararea tesuturilor deteriorate
In cazul degeraturilor, sucul de aloe vera repara tesuturile deteriorate. Aplica gel de aloe vera pe locul afectat, de doua ori pe zi.

Sursa de vitamine si minerale

In sucul de aloe vera gasim vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, E, niacina si acid folic. In plus fata de acestea, gasim crom, magneziu, mangan, zinc, cupru, potasiu, fier, sodiu, calciu si alti nutrienti.

Tine sub control diverse afectiuni

Un pahar de suc de aloe vera ajuta in tratamentul unor boli precum ulcere gastrice, colite, hemoroizi, infectii ale tractului urinar si probleme de prostata.

Ingrijirea pielii

Aloe poate reduce petele pigmentare. Pielea ta se va regenera uimitor daca vei folosi un exfoliant natural din doua linguri de gel aloe vera, doua linguri de zahar brun si o lingurita de suc de lamaie.

Slabire

Sucul de aloe vera este solutia pentru pierderea in greutate. Acesta reduce greutatea prin stabilizarea ratei metabolice, reducerea nivelului lipidelor si a ajuta la arderea grasimilor.

Ingrijirea parului

Accelereaza procesul de crestere a parului prin masarea scalpului cu aloe. Lasa gelul sa actioneze 30 de minute, apoi clateste. Inlatura matreata amestecand suc de aloe vera cu lapte de cocos si ulei de germeni de grau. Maseaza scalpul si clateste bine.

Tine sub control diabetul zaharat

Aloe vera este buna pentru pacientii cu diabet zaharat, deoarece ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange atunci cand este consumata in mod regulat. Cu toate acestea, consultati medicul inainte de a incepe o cura cu suc de aloe. Trebuie sa vezi care este dooza corecta si sa nu interfereze cu medicamentele pe care le iei pentru a reduce zaharul din sange.

Stimuleaza imunitatea

Consumul de suc de aloe reincarca in mod regulat deficitul de aminoacizi in organism. Continutul ridicat de vitamine stimuleaza sistemul de auto-aparare al organismului.

Stimuleaza metabolismul

Sucul de Aloe vera creste nivelul de energie si contribuie la mentinerea unei greutati corporale sanatoase. Consumul de suc de aloe vera stimuleaza in mod regulat metabolismul si ajuta organismul sa arda calorii mai repede.

Ajutor in reproducere

Aloe vera este un tonic minunat pentru sistemul de reproducere feminin. Aceasta ajuta la intinerirea uterului. Sucul este foarte benefic daca aveti menstruatii dureroase .

Inlocuitor pentru crema de ras

Sucul de aloe pura poate fi crema de ras perfecta: Este antibacterian, care ceea ce il face benefic pentru taieturi; este alunecos si hidrateaza, de asemenea.

Curata tenul

Se amesteca o lingura de gel de aloe vera cu o lingurita lapte de migdale si o lingurita de lamaie. Se spala tenul apoi se aplica amestecul si se lasa sa actioneze 10-15 minute inainte de clatire. Este ideala pentru pielea sensibila, eruptiile, rozaceea.
Ai nevoie de un impuls anti-imbatranire? Se amesteca 1 lingura de aloe cu 1 lingurita de 100% ulei de nuca de cocos si se maseaza mainile pana cand se incalzesc, apoi se clateste.

Previne si trateaza respiratia urat mirositoare

Cand va confruntati cu respiratia urat mirositoare, beti pana la 1/4 cana de gel de aloe vera pur dizolvata intr-o 1/2 cana de apa sau suc de mere, sugereaza botanistul Letha Hadady.
Aloe vera contine un compus anti-inflamator numit B-sitosterol, care calmeaza indigestia acida, o cauza comuna a respiratiei urat mirositoare. Dar, rezista tentatiei de a consuma prea mult; in doze mari, aloe vera poate lucra ca un laxativ.

Repara ridurile

Pielea are nevoie de vitaminele C si E, care sunt prezente in Aloe, ajutand la imbunatatirea fermitatii pielii pe care o pastreaza hidratata. Prin combinarea de ulei de nuca de cocos virgin poti obtine un minunat leac pentru piele. Gelul de Aloe vera penetreaza pielea de aproape patru ori mai repede decat apa, iar calitatile sale de super emoliente, ajuta la hidratarea pielii in profunzime.

Tulburari gastro-intestinale

Pentru tulburari gastro-intestinale, cum ar fi indigestie, arsuri la stomac, ulcere gastrice, hemoroizi, congestie, infectii urinare, colita, afectiuni ale prostatei, dureri de reumatism si artrita, sucul de aloe vera poate fi administrat pe cale orala.

Vindeca eczemele

Aloe vera poate fi aplicat local pentru a minimiza inflamatia, umflatura, precum si mancarimea pe piele prin folosirea unei lotiuni, creme, gel sau sampon. Este, de asemenea, disponibila sub forma de tablete, sub forma de suc si alte cateva forme pentru pacientii care doresc sa-l consume pe cale orala.

Detoxifiere

Sucul de aloe vera poate fi o optiune excelenta naturala pentru detox. Din cauza modului in care traim, inclusiv stresul, poluarea si mancarea nesanatoasa, avem nevoie sa ne curatam ocazional organismul. Sucul de aloe vera este un mod ideal de a face acest lucru, deoarece contine multe oligoelemente, vitamine si minerale care pot ajuta organismul face cu stresul zilnic.

Sanatatea aparatului cardiovascular
Unele cercetari au aratat ca, atunci cand medicii au injectat extract de aloe vera in sange, se multiplica in mod drastic abilitatile de difuzie a celulelor rosii din sange, precum si transportul de oxigen. Acesta contine substante nutritive care pot regla tensiunea arteriala, pentru a imbunatati circulatia sanguina si oxidarea si pentru a scadea nivelul colesterolului din sange.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu