Miere cu scortisoara pentru boala de reflux gastroesofagian

Miere cu scortisoara pentru boala de reflux gastroesofagian.

Boala de reflux gastroesofagian apare datorita faptului ca sfincterul esofagian inferior nu se contracta in mod normal si in acest fel acidul gastric reflueaza din stomac in esofag. Mucoasa esofagiana este iritata si apar diverse simptome ce pot fi resimtite de oricine ocazional. Insa daca apar foarte des sau daca iti afecteaza viata de zi cu zi, este vorba despre o afectiune cronica ce necesita tratament.

Simptome si cauze ale bolii de reflux gastroesofagian

Cateva simptome comune ale bolii includ arsuri la stomac, durere la nivelul pieptului, balonare, iritatia gatului (tuse, raguseala, dureri), senzatii suparatoare insotite de un gust acru-amar in gura. Daca ai astfel de simptome des, mai mult de doua zile pe saptamana, se poate sa ti se puna diagnosticul de boala de reflux gastroesofagian in urma unui consult la medic. Cauzele sunt la fel de variate, afectiunea poate aparea ca urmare a unui stil de viata nesanatos, in care raportul normal de greutate pentru inaltime este depasit (obezitate), daca fumezi, daca ai o alimentatie necorespunzatoare sau daca nu te odihnesti suficient.

Mierea ca tratament pentru boala de reflux gastroesofagian

Exceptand toate schimbarile stilului de viata recomandate de specialisti si posibile tratamente medicamentoase ce ti-au fost prescrise, poti incerca remedii naturiste cu miere. Aceasta actioneaza ca un agent natural de vindecare, ce calmeaza tractul digestiv si ajuta la eliminarea bacteriilor, pentru a preveni anumite infectii. De asemenea, mierea contine vitamine esentiale, minerale, aminoacizi si enzime ce ajuta la buna functionare a sistemului digestiv. Un prim pas simplu este sa consumi o lingurita de miere inainte de masa, pentru a reduce simptomele asociate cu boala de reflux gastroesofagian. Iritatiile mucoasei sunt calmate, iar tesuturile deteriorate se vor vindeca mai rapid. Poti utiliza cateva ingrediente combinate cu miere, pentru un tratament natural al bolii de reflux gastroesofagian.

Miere cu apa calduta

Amesteca o lingurita de miere intr-un pahar cu apa calduta. Fierbe in prealabil apa, dar ai grija sa nu fie foarte fierbinte cand adaugi mierea. Consuma bautura cu o ora inainte de masa. De asemenea, poti lua o lingurita ori de cate ori te confrunti cu simptomele bolii.

Miere cu scortisoara

Pune un bat de scortisoara in apa si fierbe la foc mic timp de cateva minute, pentru a extrage aroma. Ia de pe foc si amesteca o lingurita de miere in cana. Consumul acestui decoct aromat va reduce simptomele, iar scortisoara va stimula enzimele pentru o mai buna digestie. De asemenea, mai poti presara putina scortisoara pudra pe o lingura de miere si consuma dupa o masa bogata, pentru a oferi un sprijin sistemului digestiv.

Miere cu ceai de ghimbir

Pentru si mai multe beneficii, adauga o lingurita de miere la ceaiul de ghimbir. Amestecul de miere si ghimbir iti va calma si relaxa mucoasa esofagiana iritata, va distruge bacteriile si va fi de folos pentru o buna digestie.

Miere cu ceai de musetel

Mierea amestecata in ceaiul de musetel va ajuta la neutralizarea acidului gastric, va reduce arsurile la stomac si va alina durerea in gat. Fa-ti un ceai de musetel cu o lingurita de miere si consuma-l intre mesele principale.

Smoothie cu miere

Un suc de fructe sau legume devine si mai gustos daca adaugi o lingurita de miere, insa este important sa nu fie suc de citrice. Incearca sa-ti faci un smoothie de ananas cu putina miere, pentru a minimiza simptomele bolii de reflux gastroesofagian.

Miere cu iaurt

Pentru un desert sanatos, pune o lingurita de miere deasupra unei portii de iaurt natural. Acesta contine probiotice benefice pentru stomac si sustine buna functionare a sistemului digestiv.

Masuri de precautie

Adoptarea unui stil de viata sanatos si includerea mierii in regimul alimentar (in modul corect) te pot ajuta sa treci mai usor peste anumite simptome ale bolii de reflux gastroesofagian.
Mierea naturala, organica, bio este plina de nutrienti esentiali si aceasta este recomandata in schimbul celei pasteurizate si procesate din marile magazine. Mierea de buna calitate are tendinta de a se cristaliza, dar acest proces nu ii schimba proprietatile benefice. Pentru a o folosi imediat, pune borcanul intr-un vas cu apa calda. Mierea nu trebuie sa fie incalzita direct niciodata si isi va restabili vascozitatea chiar si daca este cristalizata.
Desi foarte buna, mierea nu le este recomandata copiilor ce nu au sistemul imunitar complet dezvoltat sau persoanelor alergice la polen.
Se recomanda sa consulti un doctor inainte de a incerca orice remediu sau tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu