De ce trebuie sa includem verdeturile in alimentatia zilnica

De ce trebuie sa includem verdeturile in alimentatia zilnica

Cu toate ca stim ca o dieta sanatoasa trebuie sa includa multe fructe si legume, cereale integrale si proteine, nu trebui sa uitam nici verdeturile, care, din fericire, se gasesc pe piata inclusiv in sezonul rece. Efectul protector impotriva cancerului, a bolilor de inima, precum si rezolvarea tuturor problemelor legate de digestie sunt doar cateva dintre beneficiile aduse.

Zece dintre cele mai importante motive care trebuie sa te determine sa incluzi verdeturile in alimentatia zilnica sunt:

1. Reduc efectele inflamatorii in organism

Datorita continutului sporit de antioxidanti, verdeturile au un efect calmant asupra corpului, neutralizand acidul si impiedicand aparitia inflamatiilor.

2. Imbunatatesc aspectul tenului

Luteina care se gaseste din plin in spanac, andive, patrunjel, varza kale si frunzele de sfecla rosie impiedica aparitia timpurie a ridurilor, asigurand elasticitatea pielii.

3. Au efect detoxifiant

Datorita continutului ridicat in clorofila, verdeturile au un efect de curatare si detoxifiere a corpului de toxinele acumulate. Acest efect detoxifiant al verdeturilor crude se rasfrange si asupra respiratiei si a transpiratiei, astfel ca poti scapa de halena si transpiratia urat mirositoare, deoarece clorofila este cel mai dezodorizant pentru corp.

4. Sunt esentiale pentru sanatatea colonului

Deoarece sunt extrem de bogate in fibre, verdeturile protejeaza colonul de inflamatii, prevenind astfel boli grave precum cancerul.

5. Regenereaza sangele

Clorofila mai este numita si sangele verde, datorita efectului sau puternic de curatare a sangelui. Printre verdeturile cu efectul cel mai puternic asupra regenerarii sangelui se numara patrunjelul, chlorella, varza kale, frunzele de papadie, mararul si coriandrul.

6. Alunga starile depresive

Acestea sunt o sursa excelenta de vitamine din complexul B care ajuta creierul sa produca anumiti hormoni care ne dau o stare de bine. De exemplu, vitaminele B6 si B9 (acidul folic) sunt implicate in productia serotoninei, hormonul fericirii.

7. Protejeaza inima de boli

Continutul ridicat de folati care se regasesc in frunzele verzi reduc riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, au un efect benefic asupra tensiunii arteriale, ajutand la un control mai bun al ei, pentru ca asigura corpului calciu si potasiu. Un alt beneficiu este legat de faptul ca incetinesc absorbtia carbohidratilor, lucru benefic pentru persoanele care sufera de diabet, si scad nivelul colesterolului rau.

8. Protejeaza oasele

Toate verdeturile contin din belsug calciu, potasiu, magneziu si mangan, minerale esentiale pentru sanatatea oaselor. O dieta bogata in verdeturi crude este una dintre cele mai bune metode de a te feri de osteoporoza si a avea sistemul osos puternic.

9. Intaresc sistemul imunitar

Deoarece asigura o digestie foarte buna, verdeturile au un efect spectaculos asupra sistemului imunitar. Daca digestia ta nu este una buna, esti predispusa la imbolnaviri si vei avea un sistem imunitar slabit. De aceea, este recomandat sa consumi zilnic verdeturi care asigura o digestie buna si astfel iti vei intari si sistemul imunitar.

10. Au un efect benefic asupra creierului

Datorita bogatiei de vitamine din complexul B, verdeturile aduc o multime de beneficii pentru creierul tau, protejandu-l de boli si stimuland activitatea cerebrala. Antioxidantii din verdeturi feresc creierul de boli grave, precum Alzheimer si Parkinson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu