Ce remedii putem folosi pentru mirosul neplacut al gurii

Ce remedii putem folosi pentru mirosul neplacut al gurii


Pasta de dinți nu a existat dintotdeauna, așa că oamenii, de-a lungul timpului au descoperit remedii simple pentru o gură cât mai frumoasă și o respirație cât mai proaspătă.

Pasta de dinți nu a existat dintotdeauna, așa că oamenii, de-a lungul timpului au descoperit remedii simple pentru o gură cât mai frumoasă și o respirație cât mai proaspătă.

Așadar, oamenii foloseau crenguțe de copaci proaspăt rupte, precum crenguțe de salcâm, de palmier, de betel și de neem. Inclusiv crenguțele de Salvadora persica, pe care englezii au numit-o chiar copacul cu periuțe de dinți.

Când vine vorba de igiena gurii, de respirație frumos mirositoare, oamenii nu ar trebui să ignore fructele de nucșoară și de cardamom, cuișoare, frunze de betel sau de camfor. Asta pentru clătirea gurii, care se poate face și cu multe alte ingrediente. Iată câteva remedii pentru respirație urât mirositoare.
Remedii pentru respirație urât mirositoare – clătirea gurii cu ulei de susan

Uleiul de susan presat la rece, care crește rezistența la bacterii și viruși și protejează de inflamații mucoasele bucale și de micoze. În combinație cu apă de trandafiri sau plante aromate, precum cimbrișor, pătrunjel sau mentă, lasă senzația de respirație proaspătă și răcoroasă. Se poate face atât înainte, cât și după spălarea dinților.

Un remediu excelent este următorul preparat, care se poate folosi la clătire și cu care se poate face și gargară. 2 linguri de mentă proaspătă, 2 linguri de pătrunjel proaspăt, 1 cană de apă și 1 picătură de ulei esențial de mentă. Plantele se opăresc, se lasă la infuzat și se clătește gura după spălarea dinților. Plantele se pot mesteca simple, au același efect răcoritor.
Remedii pentru respirație urât mirositoare – mierea de salvie și lavanda

Clătirea gurii cu miere de salvie și curcuma este un remediu excelent pentru respirația urât mirositoare. Se amestecă 2 lingurițe de miere de salvie într-o cană de apă caldă (maxim 40 de grade) cu jumătate de linguriță de curcuma sau cardamom. Se clătește gura de câteva ori, respirația proaspătă vă va invada gura.

Lavanda este cunoscută pentru beneficiile ei uimitoare asupra organismului. Ea poate fi folosită și pentru o respirație foarte răcoritoare. O mână de flori de lavandă, infuzate într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute, este o soluție excelentă cu care se obține un remediu simplu pentru respirația urât mirositoare.
Remedii pentru respirație urât mirositoare – pătrunjel și coriandru

Pătrunjelul verde, dar mai ales coriandrul verde, mestecat pe stomacul gol, pe o perioadă mai lungă, va da rezultate incredibile. Coriandrul este cunoscut ca deodorant natural pentru organism. De asemenea, salvia este excelentă pentru îndepărtarea mirosului neplăcut din gură. Răzuirea limbii este un alt remediu simplu și eficient.

Oricum, mare atenție la alimentație și la problemele de stomac. Cele mai multe cazuri de respirație urât mirositoare vin din cauza unei alimentații necorespunzătoare, din cauza fumatului și a consumului de alimente cu ingrediente toxice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu