Sonda de origine extraterestra pe nume 1991 VG

Sonda de origine extraterestra pe nume 1991 VG

1991 VG este un obiect din apropierea Pământului descoperit de astronomul american James Scotti pe 6 noiembrie 1991. Datorită orbitei sale neobișnuite și a variației rapide a luminozității, au existat speculații că poate fi un obiect artificial sau chiar de origine extraterestră.

Atunci când a fost descoperită, astronomii au remarcat mai multe aspecte ciudate care au exclus posibilitatea ca 1991 VG să poarte titulatura de asteroid. În primul rând orbita sa este una ciudată, pentru că se aseamănă cu cea a planetei noastre. Un asteroid nu poate avea o orbită eliptică, motiv pentru care nu trece de două ori prin același loc.

Un alt aspect interesant este că obiectul în cauză, atunci când a fost pentru prima dată descoperit avea 10 metri în diametru și prezenta bizare fluctuații de lumină. Din acest motiv a fost asemănat cu o sondă extraterestră, care semnalizează ori de câte ori trece prin apropierea Terrei.

Această teorie a fost lansată de către Duncan Steel, astronom la Universitatea Adelaide, Australia, care a declarat că este sigur că VG 1991 este de origine extraterestră. Această teorie a fost publicată, cu lux de amănunte în revista de specialitate The Observatory, în urmă cu câțiva ani.

În urma acestui articol, s-au declanșat numeroase controverse. Unii astronomi nu au fost de acord cu explicația lui Steel, susținând că este vorba despre un deșeu spațial.

Această ultimă teorie nu are nicio bază reală pentru că niciun obiect creat pe Terra și lansat în spațiu nu are o asemenea orbită, mai mult de atât, s-a mai descoperit că 1991 VG a mai trecut pe lângă planeta noastră și în 1975.

 La un calcul simplu, realizăm că sonda spațială se apropie de Pământ la o frecvență de 16 ani. Așadar, în 2017 va fi anul în care misteriosul obiect spațial se va apropia cât mai mult de Terra și va fi vizibil doar din emisfera sudică, moment în care poate fi analizat mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu