Cateva sfaturi pentru un par lung si sanatos

Cateva sfaturi pentru un par lung si sanatos

Însă, pentru a face părul să crească într-un mod sănătos, este important să-i oferim toți nutrienții de care are nevoie, pentru a combate daunele produse de factorii externi, precum soare, vânt, ploaie, temperaturi scăzute sau prea ridicate.

Iată, așadar, câteva sfaturi pentru un păr lung și sănătos!

Alege o perie de calitate

Periile cu dinți din metal sau plastic nu fac decât să agreseze firul de păr și să provoace daune foarte grave. În schimb, periile realizate din materiale naturale sunt extrem de blânde cu părul tău.

Stimulează circulația sangvină

În fiecare dimineață, efectuează un periaj blând al părului (de 50 de ori) pentru a stimula circulația sângelui. Ține minte că mișcările trebuie să fie uniforme, de la rădăcină până la vârfuri.

Masează-ți scalpul

În fiecare seară, înainte de a merge la culcare, acordă-ți câteva minute pentru a-ți masa scalpul folosindu-te de buricele degetelor. Pentru a obține rezultate bune, adaugă câteva picături de ulei esențial de rozmarin sau de cocos.

Tunde vârfurile în mod regulat

Deși îți poate părea un lucru contradictoriu, tăierea frecventă a vârfurilor va stimula creșterea rapidă și sănătoasă a părului. Astfel, prin eliminarea părților deteriorate ale părului, vei permite o mai bună oxigenare a sa.

Profită de proprietățile rozmarinului

Rozmarinul hrănește și fortifică firul de păr, ajutându-l să crească într-un mod sănătos. Pentru a te bucura de beneficiile plantei, îți poți prepara o infuzie dintr-o mână de frunze de rozmarin. Lasă amestecul să se răcească, apoi clatește-ți părul folosind acest amestec, după ce l-ai spălat cu șampon.

Uleiul din semințe de struguri

Acest ingredient natural conține compuși antioxidanți care protejează părul de acțiunea radicalilor liberi. De altfel, uleiul esențial din semințe de struguri a devenit extrem de popular în ceea ce privește stimularea creșterii părului (se găsește în magazinele naturiste).

Folosește acest ulei pentru masajul scalpului (aplică câteva picături în palme și masează blând scalpul folosindu-te de buricele degetelor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu