Regele Mihai sufera de doua forme crunte de cancer

Regele Mihai sufera de doua forme crunte de cancer

Regele Mihai a suferit o interventie chirurgicala in urma careia a luat decizia de a se retrage din viata publica. Prerogativele vor fi preluate de Principesa Margareta.

Conform Digi 24, Regele Mihai a fost operat la Londra, iar diagnosticul este unul sever: leucemie cronica și carcinom metastazant, ceea ce se traduce prin cancer cu metastaze.

Familia regala a facut apel la intimitate. Potrivit lui Stelian Tanase, regele Mihai are leucemie si metastaze, acesta aflandu-se in stare foarte grava. De asemenea, Casa Regala urmeaza sa dea un comunicat de presa in care sa precizeze starea acestuia si rezultatul operatiei suferite de regele Mihai.

Principesa Margareta va prelua prerogrative in perioada urmatoare. Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale, suveranul afirmand, intr-un mesaj facut public miercuri, ca este sigur ca fiica sa "Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta" de a-l reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile sale publice. 

"in ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei", a transmis regele Mihai I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu