Ceaiul de mur trateaza bolile de stomac

Ceaiul de mur trateaza bolile de stomac

Natura ne oferă multe plante cu efecte terapeutice, iar printre acestea se numără și murul. Frunzele arbustului sunt recunoscute pentru proprietățile astringente și antiseptice, iar beneficiile nu se opresc aici.

Datorită conținutului de tanin, flavonoizi, acizi organici și vitamina C, frunzele de mur sunt un remediu excelent pentru tratarea bronșitelor, problemelor de stomac sau a hemoragiilor. De asemenea, și simptomele bolilor renale pot fi ameliorate cu ajutorul frunzelor de mur.

Pentru această ultimă problemă, se face un amestec din 3 lingurițe de frunze de mur, 2 lingurițe de frunze de mesteacăn, 2 lingurițe de frunze de fragi, 2 lingurițe de semințe de in și 1 litru de apă clocotită. Se infuzează plantele 4 ore și se bea amestecul în decursul unei zile.

Bun în tratarea diareei

Frunzele de mur au efect antiseptic, contribuind la combaterea diareei și a intoxicațiilor alimentare. Se infuzează 1 lingură de plantă în 250 ml apă pentru o oră. Se administrează o jumătate de pahar de infuzie de 3 ori pe zi, înainte de mese.
De ajutor în dureri de gât

Se amestecă 2 linguri de frunze de mur cu 300 ml apă și se fierbe amestecul pe baie de aburi, 20 de minute. Se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi se folosește pentru gargară. Pentru efecte mai bune, se poate adăuga în soluție ulei esențiale de magnolie, ienupăr sau ghimbir.

Eficient în reducerea simptomelor răcelii

Inhalațiile preparate pe bază de frunze de mur sunt de mare ajutor atunci când răceala îți dă târcoale. Se pune la fiert apă (500 ml), iar când dă în clocot, se oprește focul și se adaugă 3 linguri de plantă și 2 picături de ulei esențial de eucalipt. Se stă 10 minute deasupra vasului, cu capul acoperit.

De folos în bolile de stomac

Se amestecă 2 linguri de frunze de mur cu 1 lingură de gălbenele. Se toarnă 300 ml apă clocotită peste plante și se lasă la infuzat 2 ore. Se ia câte o lin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu